eBook Academic Collection ve Library & Information Science Source Veri Tabanı​ 07.03.2019

Değerli Bezmialem Mensupları,

eBook Academic Collection ve Library & Information Science Source veri tabanları için 1 Haziran 2019 tarihine kadar deneme erişimlerine açılmıştır.

eBook Academic Collection Deneme Erişim Linki:

Library& Information Science Source Deneme Erişim Linki:

EBSCO eBook Academic Collection

Kullanıcı sınırı bulundurmadan 172.000'den fazla e-kitaba erişim sağlayan EBSCO eBook Academic Collection hem sayı hem de içerik bakımından dünyadaki en geniş kapsamlı disiplinlerarası tam metin e-kitap veri tabanıdır. EBSCO eBook Academic Collection'ın sunduğu kapsamlı içerik ve yüksek ilgililik sıralaması, araştırmacıların ihtiyaçlarına en uygun kaynaklara en hızlı şekilde erişmelerini sağlamaktadır. Kullanıcı dostu arayüzü ve kullanımı kolay yönetim araçları ile akademik kütüphaneler için vazgeçilmez bir kaynak olan koleksiyon, içerdiği tüm e-kitapları sınırsız kullanıcı erişimi ile sunmaktadır ve yeni kitaplar ek ücret ödenmeden koleksiyona düzenli olarak eklenmektedir.

İçeriğinde;

• Satınalma değeri 24 milyon dolara yakın olan 172.000'den fazla disiplinlerarası akademik e-kitap
  • Harvard University Press, Cambridge University Press, MITPress, University of California Press gibi en önemli 157 üniversite yayınevi tarafından yayımlanan 64.000'den fazla e-kitap
  • Elsevier, Taylor & Francis, Sage, John Wiley gibi önde gelen yayıncılara ait binlerce e-kitap
  • CHOICE Dergisi'nin Seçkin Akademik Başlıklar Listesi'nde yer alan 1.300'den fazla e-kitap

Library & Information Science Source ​

Library & Information Science Source veri tabanı, kütüphanecilik, bilgi ve belge yönetimi ve tüm ilgili alanlardaki araştırmacıların, hızla gelişen kütüphane ve bilgi bilimlerindeki son eğilimlere ayak uydurmalarına yardımcı olmak için hazırlanmış olup, yüksek kaliteli dergileri tam metin olarak kullanıcılara sunmaktadır. İngilizce ve diğer yabancı dillerdeki süreli yayınlar, dergiler, konferans bildirileri, broşürler, Bilgi Belge Yönetimi Bölümü ile ilgili tezler ve kitaplar gibi farklı formatlardaki zengin kaynaklara erişim sağlayan veri tabanı, araştırmacılar için birincil danışma kaynağıdır.

İçeriğinde;

• 470'ten fazla tam metin dergi
  • Kütüphanecilik, bilgi ve belge yönetimi ve ilgili alanlar için hazırlanmış 70 yeni dergi
  • 2.200' e yakın indekslenmiş dergi