Üniversitemizi Kazanıp Kayıt Yaptıracak Olan Öğrenciler İçin Kayıt İşlemleri 19.08.2014

BEZMİALEM VAKIF ÜNİVERSİTESİ

ADAY  ÖĞRENCİ İŞLEMLERİ

2014-2015 Eğitim-Öğretim yılında   Üniversitemizi kazanıp kayıt yaptıracak olan öğrenciler için kayıt işlemleri 01-05.09.2014 tarihlerinde 09.00 - 17.00 saatleri arasında Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi Öğrenci İşleri Direktörlüğünde gerçekleşecektir.

KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER

·      ÖSYM  Sonuç Belgesi (İnternet çıktısı)

·      Lise Diploması Aslı (Veya Geçici Mezuniyet Belgesi Aslı)

·      Nüfus Cüzdan Fotokopisi

·      Tam Teşekküllü Sağlık Raporu (Üniversite Hastanelerinden Veya Tam Teşekküllü Devlet Hastanelerinden),

·      Askerlik Belgesi (1993 ve daha önceki yıllarda doğmuş erkek adaylar için Askerlik Şubelerinden Alınacak Askerlik Durum Belgesi),

·      6 Adet Fotoğraf 4.5x6 Ebadında, ( Son 6 Ay İçinde Önden, Çekilmiş Olmalı, Renkli Fotokopi Veya Polaroid Fotoğraf Geçerli Değildir.)

·      Öğrenim Ücretini Yatırdığına Dair Belge (Banka Dekontu, Tam Burslu Programları Kazanan Öğrenciler Hariç.)

KAYIT İLE İLGİLİ ÖNEMLİ BİLGİLER

Ön kayıthttp://ubs.bezmialem.edu.tr/  adresinde yer alan Ön Kayıt formu için Tıklayınız.

·    Ön Kayıt formundaki ilgili alanlardaki bilgileri eksiksiz olarak doldurmanız gerekmektedir.

18-29.08.2014 tarihlerinden itibaren ön kayıt formunun doldurulması adayların kesin kayıt işlemlerini kolaylaştıracaktır.

·    İlk tercih indiriminden yararlanmak isteyen öğrenciler ÖSYM tercih listesini beyan etmek zorundadırlar.

·      Fakülte, SHMYO’ da öğrenci olma hakkını kazanan aday, Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM)’nin belirlediği tarihler arasında şahsenveya vekili(*) aracılığıile kesin kayıt yaptırmak üzere Üniversitenin Öğrenci İşleri Direktörlüğüne başvurur. Adayın kayıt başvurusunda bulunabilmesi için başka bir eşdeğer yükseköğretim programında kayıtlı olmaması gerekmektedir.

(*)Vekâletnamenin Noterlikçe düzenlenmiş olması gerekmektedir.

·      Eksik belge ile kayıt kesinlikle yapılamaz.

·      Belirtilen tarihler arasında kaydını yaptırmayan aday herhangi bir hak iddia edemez.

·      Posta yolu ile kayıt yapılamaz.

KAYIT GÜNLERİ VE KAYIT TARİHLERİ İÇİN TIKLAYINIZ