Bezmialem, III. TRUCAS Türk Üniversiteleri Tanıtım Fuarı ’nda yerini aldı 26.05.2014

Almanya’da Türk Üniversiteleri Eğitimi hakkında bilgi verilmesi ve gelişen Türk üniversitelerinin uluslararası platformda tanıtılması amacıyla bu yıl üçüncüsü düzenlenen III. TRUCAS Türk Üniversiteleri Tanıtım Fuarına; Genel Sekreterimiz Zeynep GÖKÇEN, Uluslararası İlişkiler Ofis Sorumlumuz Sevsen BATI ve Tıp Fakültesi II. Sınıf öğrencimiz Sümeyye DAĞDELEN katılım sağlamışlardır.

Türkiye’den gelen 29 Üniversite’nin temsilcilerinin katıldığı fuarın açılış konuşmasında, Almanya’daki eğitim sistemi hakkında bilgi verilirken, Bezmialem Temsilcilerimiz, Berlin Başkonsolosu Ahmet Başar ŞEN ve Köln Başkonsolosu Hüseyin Emre ENGİN ile Bezmialem’e dair görüşme fırsatı elde etmişlerdir.

Türkiye’de eğitim görmek isteyen öğrencilerin ve ailelerinin yoğun ilgi gösterdiği Üniversitemiz standında, Bezmialemli olmanın ayrıcalıklarının yanı sıra mevcut fakültelerimiz, meslek yüksekokulumuz, bölümlerimiz, üniversitemizde ki kampüs hayatı, yurt olanakları ve Erasmus imkânlarımız gibi pek çok konu hakkında da bilgi verilmiştir.

Ayrıca uluslararası öğrencilerimizden Sümeyye Dağdelen ve Bilgehan Karabacak’ın velileri Nasuh-Gülüzar DAĞDELEN ve Berlin’de ortopedi ve alternatif tıp alanında önemli rolü olan AERZTEHAUS 32 Kliniğinin sahibi Dr. Zehra KARABACAK, ziyaretleri ile onurlandırdıkları standımızda, bilgi almaya gelenlere Üniversitemizi yakından gözlemlemiş kişiler olarak deneyimlerini aktarırken; neden çocukları için Bezmialem Vakıf Üniversitesi’ni tercih ettiklerini bizzat anlatmışlardır.​