2015-2016 Erasmus+ Bahar Dönemi Öğrenim Hareketliliği Başvuruları açılmıştır 09.10.2015

15-64-ERASMUS-plus-afis-BASKI.JPG

2015-2016 Erasmus+ Bahar Dönemi Öğrenim Hareketliliği Başvuruları

Değerli Erasmus+ Koordinatörleri ve Sevgili Öğrenciler,

İlgilenen öğrencilerimiz için başvuru tarihleri 05 Ekim 2015- 19 Ekim 2015 tarihleri arasındadır.

Erasmus+ Öğrenim Hareketliliği Nedir?

Erasmus+ Öğrenim Hareketliliği, yükseköğretim kurumu öğrencilerinin bir akademik yıl içerisinde eğitimlerinin bir veya iki dönemini Avrupa Birliği üyesi bir ülkedeki anlaşmalı bir yükseköğretim kurumunda gerçekleştirmesidir. Hareketlilik faaliyetinin gerçekleştirilmesi için bölümünüzün Avrupa Birliği üyesi bir ülkedeki Erasmus+ Üniversite Beyannamesi (EÜB) sahibi bir yükseköğretim kurumundaki ilgili bölüm ile Erasmus+ İkili Anlaşması olması gerekir. EÜB sahibi yükseköğretim kurumlarının listesi için tıklay​​ınız

Erasmus+ Öğrenim Hareketliliğinden Kimler Yararlanabilir?

Bir yükseköğretim kurumunda tam zamanlı olarak eğitim gören lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencileri Erasmus+ öğrenim hareketliliğinden yararlanabilir. Programdan yararlanabilmek için gerekli olan minimum akademik ortalama:

- Lisans öğrencilerinin kümülatif akademik not ortalamasının asgari 2.20/4.00 olması

- Lisansüstü öğrencilerinin kümülatif akademik not ortalamasının asgari 2.50/4.00 olması

Not ortalaması asgari koşulun altında olan öğrencilerin başvuruları kabul edilmeyecektir.

Erasmus+ Programından Yararlanmak için Gerekli Yabancı Dil Sınavı Prosedürleri

Erasmus+ öğrenim hareketliliği öğrencisi seçimi yapılırken not ortalamasının % 50'si ve yabancı dil puanının % 50'si alınır ve hesaplanan ağırlıklı ortalamaya göre İkili Anlaşma kontenjanının elverdiği sayıda öğrenci Erasmus+ aday öğrencisi olur. Programdan yararlanmak üzere başvuruda bulunan öğrenciler, başvuru dönemlerinde ilan ettiğimiz yer ve tarihlerde yapılan yabancı dil sınavlarına girmekle yükümlüdür.

Öğrenci başvurusunda hem eğitim dili İngilizce bir üniversiteyi hem de eğitim dili farklı olan (örneğin İtalyanca, Almanca vb.) bir üniversiteyi tercih edebilir. Eğitim dili ifadesi ile kast edilen, ilgili yükseköğretim kurumunun kendi öğrencilerine rutin olarak uyguladığı resmi eğitim-öğretim dili değil, Erasmus+ öğrencilerine uygulayacağı eğitim dilidir. Örneğin, Avusturya'daki bir yükseköğretim kurumunun eğitim dili Almanca olabilir, ancak Erasmus+ öğrencilerine İngilizce ders açmak, İngilizce eğitim-öğretim materyali sağlamak ya da sunum yaptırmak suretiyle not vermek gibi yöntemler izlenebilir. İngilizce 'den farklı bir dilde eğitim veren bir Üniversite'ye giden öğrenci, ilgili Üniversitenin yabancı dil kriterini sağlayan bir sertifika getirmelidir.

Erasmus+ öğrencileri için Bezmialem Vakıf Üniversitesi Yabancı Diller Bölümü tarafından İngilizce sınav yapılmaktadır.

Erasmus+ programı ile eğitim alacak öğrencilerin Yabancı Diller Bölümü'nün yaptığı sınavdan minimum 60 puan almaları gerekmektedir.

Erasmus+ Öğrenim Hareketliliği Faaliyeti Süresi Ne Kadardır?

Erasmus+ öğrenim hareketliliği en az 3 tam ay en fazla 12 tam ay olabilir. Değişim süresini bölüm/fakültenin Erasmus+ İkili Anlaşması belirler. 3 tam aydan daha kısa süren hareketlilik faaliyetleri Erasmus+ kapsamına girmez ve hibelendirilemez.

Erasmus+ Öğrenim Hareketliliği Hibeleri

Erasmus+ hibesi Avrupa Komisyonu aracılığı ile Ulusal Ajans tarafından sağlanmaktadır. 2015–2016 akademik yılı için Ulusal Ajans tarafından Üniversitemize ayrılan bütçenin elverdiği sayıda öğrencimize Erasmus+ hibesi tahsis edilebilecektir.

2015-2016 akademik yılı Erasmus+ Öğrenim Hareketliliği hibe tutarları aşağıdaki gibidir: (Avrupa Komisyonu tarafından hibe tutarlarında değişiklik yapılması halinde web sayfamızda duyuruları yapılacaktır.)

Hayat pahalılığına göre ülke türleri

Hareketlilikte

Misafir Olunan Ülkeler

Aylık Öğrenci