2023-2024 Güz Dönemi Yatay Geçiş Yedek Kayıt Hakkı Sonuçları Açıklanmıştır 31.08.2023

2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Güz Dönemi Yatay Geçiş Yedek Kayıt Hakkı Kaz​anan Öğrenci Listesi Açıklanmıştır.

bezmialem-uni-logo.jpg

Bezmialem ailesi olarak üniversitemize yatay geçiş hakkı kazanan öğrencilerimizi tebrik ediyoruz.

2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Dönemi

Yatay Geçiş Yedek Kesin Kayıt tarihlerimiz aşağıda yer almaktadır.

Yedek Kesin Kayıt Tarihi05-06 Eylül 2023

İngilizce Yeterlilik Sınavı (İYS)

(Tıp, Diş Hekimliği ve Eczacılık Fakülteleri için)

01.09.2023

Yatay Geçiş kesin kayıt işlemlerinizi üniversitemize gelmeden Evrak Yükleme Portalı üzerinden de gerçekleştirebilirsiniz.

Bunun için öncelikle ödeme işlemini gerçekleştirmeniz gerekmektedir.

*  * *

Üniversitemize gelerek kayıt işlemlerini gerçekleştirmek isteyen aday öğrencilerimiz ise istenen belgeleri Evrak Yükleme Portalına yükleyerek ve ödeme işlemini tamamlayarak kayıt işlemlerini gerçekleştirebilirler.

Kesin Kayıt İçin Gerekli Evraklar
  • Yeni tarihli Onaylı Öğrenci Belgesi, (ıslak/e-imzalı da olabilir.)

• Yeni tarihli Onaylı Transkript, (ıslak/e-imzalı da olabilir.)

• Yeni tarihli Disiplin Cezası almadığını gösteren belge, (ıslak/e-imzalı da olabilir.)

• YKS Yerleştirme Sonuç Belgesi,

• YKS Puan Sonuç Belgesi,

• Lise Diploma Fotokopisi,

• Nüfus Cüzdan Fotokopisi,

• Daha önce başka bir Üniversiteye Merkezi Yerleştirme Puan Türüne göre yatay geçiş yapılmadığına dair üniversitenizce hazırlanan yazı, (Öğrenci Belgesinde, Transkript Belgesinde de belirtilebilir.)

• Yatay Geçiş yapmasına engel olmadığını gösterir belge,  (Öğrenci Belgesinde, Transkript  Belgesinde de belirtilebilir.)

• Dil Yeterlilik Belgesi, (Tıp/Diş Hekimliği/Eczacılık Fakültesi adayları için)

• Tıp, Diş Hekimliği ve Eczacılık Fakültelerimizde zorunlu İngilizce hazırlık programı uygulanmaktadır. Bu bölümlere yatay geçişlerde doğrudan bölüme başlayabilmek için Yabancı Diller Bölümü tarafından bildirilen İngilizce yeterlik sınavından başarılı olmak ya da belirtilen sınav türlerinde ilgili puanı almış olmak ve başvuru sırasında belgelemek şarttır.

Detaylı bilgi için Yabancı Diller Bölümünün web sayfasına TIKLAYINIZ.

Detaylı bilgiye 02125232288 – 3089, 3081, 4864 dahili no'lu telefonlardan ulaşabilirsiniz.

• Göz Polikliniğinden alınacak “Eğitim görmesine ve mesleğini icra etmesine engel bir durum yoktur" ibareli Sağlık Raporu (Yalnızca Eczacılık Fakültesine yerleşen öğrencilerden istenilmektedir.)

• Eczacılık Fakültesi öğrencileri için; “Eczacılar ve Eczaneler Hakkında Kanun ve bu Kanuna ilişkin yönetmelik hükümleri uyarınca iki gözü görmeyen ve mesleğini icra edebilmesi için mesleğini yapmasına mâni iyileşemez bir hastalığı bulunanlar eczacılık mesleğini yapamaz" maddesi gereğince Göz Sağlığında problem olmadığına dair herhangi bir Sağlık Kuruluşu Göz Polikliniğinden alınmış sağlık raporu,

• Vesikalık Fotoğraf, (2 adet)

• Ödeme yapıldığına dair Mali İşler Direktörlüğü'nden kaydı açılabilir belgesi,

• Pasaport Fotokopisi, (Giriş çıkış mühürlerinin olduğu sayfa fotokopileri)  (Yurtdışından kayıt yaptıracak adaylar için)

• Yurda giriş/çıkış belgesi, (e-devlet çıktısı) (Yurtdışından kayıt yaptıracak adaylar için)

• Üniversitenin tanınırlığına ilişkin belge, (YÖK) (Yurtdışından kayıt yaptıracak adaylar için)

• Öğrencinin yükseköğrenimine başladığı yıl, kayıtlı olduğu üniversitenin Yükseköğretim Kurulu tarafından esas alınan sıralama kuruluşlarının (Times Higher Education (THE), QS World University Rankings, Academic Ranking of World Universities (ARWU)WTS Leiden Ranking) az üçünde ilk dört yüzlük dilim içerisinde yer aldığını gösterir belge, (Yurtdışından kayıt yaptıracak adaylar için)

• 2023-2024 YILI GÜZ DÖNEMİ TIP FAKÜLTESİ YATAY GEÇİŞ SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ.

• 2023-2024 YILI GÜZ DÖNEMİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ YATAY GEÇİŞ SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ.

• 2023-2024 YILI GÜZ DÖNEMİ ECZACILIK FAKÜLTESİ YATAY GEÇİŞ SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ.

• 2023-2024 YILI GÜZ DÖNEMİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ

• BESLENME VE DİYETETİK YATAY GEÇİŞ SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ.

• FİZYOTERAPİ VE REHABİLİTASYON YATAY GEÇİŞ SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ.

• HEMŞİRELİK YATAY GEÇİŞ SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ.

• ODYOLOJİ YATAY GEÇİŞ SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ.

***

Kurumlararası yurtiçi yatay geçişlerde Bölüm/Programa Yerleşme Yılları Baz Alınarak İlgili Yıl İçin Belirlenmiş Olan Eğitim-Öğretim ücreti üzerinden %25 oranında indirim sağlanır.​

Merkezi Yerleştirme Puanıyla (Ek Madde-1 kapsamında) kayıt hakkı kazanan öğrenciler yerleştiği yıldaki merkezi yerleştirme puanı üniversitemiz bölüm/programlarının hangi burs/indirim oranı içerisinde yer alıyorsa aynı oranda kayıt yılına ait eğitim ücretinden indirim sağlanır.

***

Kesin Kayıt İşlemlerinizi Tamamlamak İçin Tıklayınız.

Veya QR Kodu Okutunuz.

karekod.png