667 Karar Sayılı KHK Uyarınca Üniversitemize Yerleştirilen Öğrencilerin Kayıt İş 07.10.2016

·      667 Karar Sayılı KHK uyarınca Üniversitemize yerleşen öğrencilerin kayıt işlemleri 26-28 Eylül 2016 tarihleri arasında e-devlet üzerinden yapılacaktır.

·   Kayıt sırasında öğrencilerden öğrenim ücreti alınmayacaktır. (Öğrencilerin 2016-2017 eğitim öğretim yılı güz yarıyılı final sınavlarına kadar öğrenim ücretlerini yatırmaları gerekmektedir.)

·      Kayıt yaptıran öğrencilerin belgelerini, Üniversitemiz tarafından koordinatör Üniversitesinden temin edecektir.​

·      E-devlet üzerinden kaydını tamamlayan öğrencilerin “ubs.bezmialem.edu.tr” adresinden ÖSYM Ön Kayıt formunu doldurması gerekmektedir.​

·    Kapatılan vakıf yükseköğretim kurumu öğrencilerinden ÖSYM tarafından yerleştirme işlemi tamamlanmadan diğer yükseköğretim kurumlarına yatay geçiş yapan veya 2016 ÖSYS sonucuna göre yerleştiği programa kayıt yaptıran öğrenciler, e-kayıt yaptıramayacaktır. Bu öğrenciler halen kayıtlı olduğu yükseköğretim kurumundan yatay geçişlerini veya yeni kayıtlarını iptal ettirerek, yerleşmiş oldukları yükseköğretim kurumuna kayıt yaptırabileceklerdir.

·    Ön kayıt formunu doldurmuş ve e-devlet üzerinden kaydını gerçekleştirmiş olan öğrencilerin sağlık kurulu raporunu en kısa sürede Üniversitemize getirmeleri ya da kargo yolu ile göndermeleri gerekmektedir. (Tam teşekküllü devlet ya da üniversite hastanelerinden, en az 5 Dr. Onaylı)

İngilizce Hazırlık

·      Dil Yeterlik Zorunlu hazırlık sınıfı bulunan programlara (TIP/DİŞ) başvuran adayların, muafiyet şartlarını sağlamaları gerekir. BVÜ’ de yapılacak olanİYS’de 100 üzerinden 60 ve üzeri puan alarak başarılı olan veya ÖSYM tarafından kabul edilen Yabancı Dil Sınavları Eş Değerlilikleri Tablosunda belirtilen sınavlardan son iki yıl içinde girilmiş bir TOEFL IBT sınavının dinleme, konuşma, okuma ve akademik yazma bölümlerinin her birinden 30 üzerinden ayrı ayrı en az 10 olmak üzere toplamda 120 üzerinden 75 ve üzeri, CAE sınavından min. B ve CPE sınavından min. C almış olan öğrenciler hazırlık sınıfından muaf tutulur ve kayıt yaptırmış oldukları fakültenin lisans öğrencisi olarak öğrenimlerine başlarlar.*Yeterli koşulu sağlayamayan adaylar İngilizce Hazırlık Programında öğrenim görürler. Yabancı Diller Eğitim-Öğretim Sınav Yönergesi için​ tıklayınız​

·     Öğretim dili Türkçe programlarda kayıtlı olan öğrencilerinde zorunlu hazırlık sınıfından muaf olabilmeleri için yukarıda istenilen yabancı dil belgelerini ibraz etmeleri gerekmektedir. Kendi üniversitelerinde zorunlu hazırlık sınıfında öğrenim görmüş öğrencilerin ise yabancı dil hazırlık eğitimi belgelerini beyan etmeleri halinde zorunlu hazırlık sınıfından muaf tutulacaktır.

İngilizce Yeterlilik Sınavı (Tıp-Diş Fakültesi)

29 Eylül 2016 Saat: 09:30​