Bezmialem Vakıf Üniversitesi, TRUCAS V. Türk Üniversiteleri Tanıtım Günleri’nde 04.06.2015

TRUCAS firmasının düzenlediği “V. Türk Üniversiteleri Tanıtım Fuarı” kapsamında geçekleştirilen organizasyonda BVU adına Genel Sekreter Yardımcısı Hatice KÖSRETAŞ ve Uluslararası İlişkiler personeli Merve YAMAN görev almıştır. Almanya’nın Köln, Stuttgart ve Münih şehirlerinde 23-26 Mayıs 2015 tarihlerinde gerçekleşen fuarda 23 Türk üniversitesinin standı yer almıştır.

Türkiye’de eğitim görmek isteyen öğrencilerin ve ailelerinin yoğun ilgi gösterdiği üniversitemiz standında mevcut fakültelerimiz, meslek yüksekokulumuz, bölümlerimiz, üniversitemizdeki kampüs hayatı ve yurtdışı bağlantılarımız gibi pek çok konu hakkında da bilgi verilmiştir.

Organizasyonda 500’ün üzerinde öğrenci ve veliye ulaşılmıştır. T.C Köln Başkonsolosu Hüseyin Emre ENGİN, T.C. Stuttgart Başkonsolosu Ahmet AKINTI, Stuttgart Ticari Ataşesi Dr. Ahmet BAYRAKTAR ve T.C Münih Eğitim Ataşesi Prof. Dr. İlyas ÖZTÜRK ile görüşülüp diğer ülkelerin eğitim sistemleri, Türk üniversitelerinin Almanya’daki çalışmaları, yatırım planları hakkında bilgi edinilmiştir.

Almanya’da yaşayan Türklerin üniversite eğitimini Türkiye’de sürdürmelerinin kendilerine sağlayacakları avantajlar öğrenciler ve velileri ile paylaşılmış, birçok öğrenciden de Bezmialem Vakıf Üniversitesi’ni tercih etmek istediği bilgisi alınmıştır.