İLETİŞİM ENGLISH Ara ARA
Haberler
Üniversitemizde 7’inci Ulusal Tıp Öğrenci Kongresi Düzenlendi 3.05.2024

​Üniversitemizin destekleriyle Tıp Fakültesi öğrencilerimiz tarafından düzenlenen 7'inci Ulusal Tıp Öğrenci Kongresi tamamlandı. Kongrenin bu yılki teması “Torasik ve Kardiyovasküler Cerrahi" oldu.

Üniversitemizin destek ve katkılarıyla Tıp Fakültesi öğrencilerimiz tarafından 7'inci Ulusal Tıp Öğrenci Kongresi 3-5 Mayıs tarihleri arasında düzenlendi. Kongre, “Torasik ve Kardiyovasküler Cerrahi" temasıyla gerçekleşti. 3 gün süren kongreye Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Güven Çetin, Genel Sekreterimiz  Dr. Zeynep Görmezoğlu , Başhekimimiz Prof. Dr. Sedat Ziyade, Tıp Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Ramazan Özdemir, üniversitemizden ve farklı kurumlardan akademisyenler, uzman hekimler ve öğrenciler yoğun katılım gösterdi.

Kongrede konuşma gerçekleştiren Rektörümüz Prof. Dr. Güven Çetin, hekim adayı öğrencilere kritik mesajlar verdi ve tavsiyelerde bulundu. “Zor bir mesleğe adım atacaksınız" diyen Çetin, “Bu meslek hepiniz için hakikaten zor ve meşakkatli bir yol olacak. Bu meslek içinde ayrışmalara gideceksiniz, giderek alt branşlara ayrılacaksınız. Bunları yaparken bir rehbere ihtiyacınız var. Bu kongreler size ışık olacak ve bu toplantıların her birinde kendinize bir yol çizeceksiniz. Çizdiğiniz her yolda yavaş yavaş ilerleyeceksiniz. Bu toplantıların hazırlanmasında çok büyük bir emek olduğunu belirtmek isterim" dedi.  Çetin, üniversite yıllarında zorlu bir eğitim süreciyle başlayan hekimlik mesleğinin sürekli yenilenmeyi, gelişmeleri izlemeyi, bilimsel araştırmaların merkezinde olmayı gerektirdiğini söyleyerek “Bugün burada bir araya gelmemizin bir diğer önemli nedeni de deneyimlerimizi paylaşmaktır. Her birimizin farklı uzmanlık alanları, deneyimler ve bakış açıları var. Bu farklılıkları bir araya getirerek, daha iyi bir sağlık hizmeti sunmak için işbirliği yapmamız son derece önemlidir" diye konuştu.

650'ye yakın başvuru

Kongreye Türkiye genelinden büyük bir ilgi olduğunu ve bunun kendilerini memnun ettiğini belirten Başhekimimiz Prof. Dr. Sedat Ziyade, “Kongreye 650'ye yakın başvuru vardı. Ancak 450 kişiye salonun kapasitesi nedeniyle yer açabildik. Türkiye'nin dört bir köşesinden, toplam 35 şehirden geldiler. Ayrıca TÜBİTAK'ın desteğini ilk kez aldık. Kongre için bir yıla yakın bir hazırlık yapıldı" dedi. Ziyade, kongreyi düzenleyen 5 kişilik yönetim kuruluna ve emeği geçenlere teşekkür etti.

Hekimlerin önemine dikkat çeken Tıp Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Ramazan Özdemir şunları söyledi: “Hekimlerimiz deprem bölgelerinde, pandemide hep öndeydiler. Üniversite ve hastane olarak İstanbul'un kalbindeyiz, merkezindeyiz. Çok güzel temalı bir etkinlik olacak. Hem üniversite öğlencilerimiz hem de dışarıdan gelen öğrenciler için faydalı olacağına inanıyorum. Umarım çok güzel ve verimli bir kongre olur. Dilerim hem bilimsel hem de sosyal etkinliklerden memnun kalırsınız" ifadelerini kullandı.  

Zengin bilimsel içerik

Geleceğin hekim adaylarına ilham vermek amacıyla düzenlenen kongrede, Torasik ve Kardiyovasküler Cerrahiye dair güncel bilgiler, yenilikçi uygulamalar, göğüs cerrahisinde robotik yaklaşım, konjenital kalp cerrahisi, kardiyovasküler cerrahisinin geleceği, yabancı cisim aspirasyonları ve göğüs travmaları, afet dönemlerinde göğüs cerrahisi organizasyonu gibi geniş yelpazedeki konu başlıkları oldukça kapsamlı ve ilgi çekici bir şekilde ele alındı. Zengin bilimsel programın yanı sıra, sosyal oturumlar ile birbirinden eğlenceli ve eğitici atölyeler gerçekleştirildi. 

Üniversitemizde 7’inci Ulusal Tıp Öğrenci Kongresi Düzenlendi