Uluslararası Inars Congress Etkinliğine Katıldık 28.05.2024

Uluslararası Inars Congress Etkinliğine Katıldık

Sürdürülebilirlik alanında beşincisi düzenlenen uluslararası INARS Congress etkinliğinde üniversitemiz katılım gösterdi.

Üniversitemiz, “Sürdürülebilirlik" ana temasıyla, Türkiye ve dünyadan bilim insanlarını buluşturan uluslararası “5th International Academic Researches for Sustainability INARS 2024" kongresine katıldı. Marmara Üniversitesi ev sahipliğinde Artikel Akademi'nin katkılarıyla düzenlenen kongre, 23-24 Mayıs 2024 tarihlerinde online olarak gerçekleşti.  Kongrenin teması, “Çevresel Sürdürülebilirlik", “Sosyal Sürdürülebilirlik", Ekonomik Sürdürülebilirlik, “Kültürel ve Beşeri Sürdürülebilirlik, “Çapraz Disipliner Yaklaşımlar" başlıklı konuşlar yer aldı.

“Sağlıkta Sürdürülebilirlik" konusu ele alındı

Genel Sekreterimiz Dr. Zeynep Görmezoğlu, kongrenin ilk günü “Sağlıkta Sürdürülebilirlik" konulu birinci bildiri oturumunun moderatörlüğünü gerçekleştirdi.

Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcımız Doç. Dr. Kerem Toker ve Sağlık Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Sayın Dr. Öğr. Üyesi Özcan Erdoğan Kongrenin bilim kurulunda yer aldı.

“Kültürel Sürdürülebilirlik" konulu 2. bildiri oturumunda Kütüphane ve Dokümantasyon Direktörümüz Öğr. Gör. Özlem Yalçınkaya, Kütüphane ve Dokümantasyon Direktörlüğünden Deniz Eldeniz, Meltem Hafızmehmetoğlu “Tıp Kütüphaneciliğinde Sürdürülebilirlik" konulu bildiri sunumu gerçekleştirdi. Ayrıca Özlem Yalçınkaya “Eğitimde Sürdürülebilirlik" konulu 3. bildiri oturumunun moderatörlüğünü gerçekleştirdi.

Sağlık Bilimleri Fakültemizden Dr. Öğr. Üyesi Özcan Erdoğan, davetli konuşmacılar bölümünün moderatörlüğünü gerçekleştirdi. Davetli konuşmacı olarak İstanbul Teknik Üniversitesi'nden Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu “Küresel İklim Değişikliği ve Sürdürülebilir Kentler" sunumu yaptı. ​

Uluslararası Inars Congress Etkinliğine Katıldık