İLETİŞİM ENGLISH Ara ARA
Haberler
Üniversitemizde Sınırları Zorlarken Günümüzde Periton Diyalizi Etkinliği Düzenlendi 14.06.2024

Üniversitemizde düzenlenen “Sınırları Zorlarken Günümüzde Periton Diyalizi" etkinliğinde böbrek hastalıklarında güncel bir yöntem olan periton diyalizi ile ilgili önemli bilgiler paylaşıldı ve vaka sunumları gerçekleştirildi.

 

“Sınırları Zorlarken Günümüzde Periton Diyalizi" etkinliği akademisyen, hekim ve sağlık personellerinin katılımıyla üniversitemizde düzenlendi. Etkinlikte Tübingen Üniversitesi Hastanesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı Nefroloji Bilim Dalı ve Sindelfingen Eğitim ve Araştırma Hastanesi Nefroloji Bölümünden Prof. Dr. Ferruh Artunç, konuşmacı olarak katılım gösterdi. Etkinliğin açılış konuşmasını gerçekleştiren Rektörümüz Prof. Dr. Rümeyza Kazancıoğlu, periton diyalizinin böbrek hastalıklarında kullanılan güncel bir yöntem olduğunun altını çizerek Prof. Dr. Ferruh Artunç'a bu konuda bilgi ve tecrübelerini paylaşmasından dolayı teşekkür etti.

Prof. Dr. Ferruh Artunç, iki yıl aradan sonra yeniden Bezmialem Vakıf Üniversitesi'nde bulunmaktan dolayı çok memnun olduğunu söyleyerek konuşmasına başladı. Periton diyalizinin hastaların ev ortamında kendilerinin uygulamış olduğu bir tedavi şekli olarak tanımlayan Prof. Dr. Ferruh Artunç, periton diyalizinin homediyalize nazaran Türkiye'de yaygın bir hale gelmediğine dikkat çekerek şunları söyledi: “Periton diyalizinin pek çok avantajları var ancak bazı sınırlardan dolayı yaygınlaşamamıştır" dedi. Prof. Dr. Ferruh Artunç, konuşmasında vaka örnekleri de sundu.


Üniversitemizde Sınırları Zorlarken Günümüzde Periton Diyalizi Etkinliği Düzenlendi