Haberler
Diş Hekimliği Fakültesi Beyaz Önlük Giydirme Töreni Gerçekleşti 25.11.2019

Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi Diş Hekimleri Fakültesi 2019-2020 Eğitim-Öğretim Yılı Beyaz Önlük Giydirme Töreni 22 Kasım 2019 günü üniversitemizde düzenlendi. Erich Frank Konferans Salonu'nda düzenlenen törene Rektörümüz Prof. Dr.Rümeyza Kazancıoğlu, Diş Hekimliği Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Alper Alkan, akademisyenlerimiz, velilerimiz ve öğrenciler katıldı.

Velilerimizin yoğun katılım gösterdiği törende, Rektörümüz Prof. Dr. Rümeyza Kazancıoğlu bir açılış konuşması gerçekleştirdi. Rektörümüz, "Türkiye'nin en iyi Diş Hekimliği Fakültelerinden biri olan fakültemiz, çıtasını her geçen gün daha da yükseğe çıkarmaktadır. Yetkin akademisyen kadrosu ile en iyiyi kendisine hedef edinen fakültemiz, öğrencilerimize sunduğu fırsatlarla eğitim kalitesini sürekli geliştirmektedir. Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi olarak gerek verdiğimiz eğitim gerekse çok sayıdaki kliniklerimiz ve günlük yoğun hasta kapasitemiz ile öğrencilerimizin donanımlı birer hekim olmaları için gerekli tüm imkânları sunmaktan gurur duyuyoruz" şeklinde konuştu.

Rektörümüzün ardından Diş Hekimliği Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Alper Alkan da bir konuşma gerçekleştirdi. Alkan "Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi olarak, derin ve köklü geçmişiyle sağlık alanında ilklerin öncüsü olan Bezmiâlem Gureba-i Müslimin Hastanesinin bu çok değerli mirasının üzerine eğitim, sağlık ve araştırma alanlarında en iyisini başarmak bilinciyle çalışmalarımızı yürütmekteyiz. Fakültemiz, ülkemizdeki Diş Hekimliği Fakülteleri arasında özellikle akademik kadrosu ve kendini diğer üniversitelerden farklı kılan teknik imkânlarıyla her yıl istikrarlı olarak ilk üç sırada tercih edilen güzide bir kurum olmayı başarmıştır. Bundan sonra da kaliteyi, başarıyı ve insani değerleri her zaman önceleyerek alanının en iyisi olma iddiamızı sürdüreceğiz" ifadelerini kullandı. Dekanımız Prof. Dr. Alper Alkan'ın konuşmasının ardından Diş Hekimliği Fakültesi sınıf temsilcisi konuşmalarını gerçekleştirdi.

Öte yandan Dünya Diş Hekimliği Günü'nün de aynı zamanda Beyaz Önlük Giydirme Töreni ile aynı güne denk gelmesi üzerine, yıl boyunca çalışmaları ödül kazanan akademisyenlere plaket takdim töreni gerçekleştirildi. Ayrıca unvan alan akademisyenlere de cübbelerinin giydirildiği tören, beyaz önlük giyimi ve toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.


Diş Hekimliği Fakültesi Beyaz Önlük Giydirme Töreni Gerçekleşti