Haberler
Diş Hekimliği Fakültesi Beyaz Önlük Giydirme Törenimiz Gerçekleştirildi 5.12.2022

Diş Hekimliği Fakültemizin 2022-2023 Akademik Yılı Beyaz Önlük Giydirme Töreni gerçekleştirildi.

Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi 2022-2023 Akademik Yılı Beyaz Önlük Giydirme Töreni gerçekleştirildi.

Üniversitemizin Abdülhamit Han Oditoryumu'nda yer alan Erich Frank Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen törene, Rektörümüz Prof. Dr. Rümeyza Kazancıoğlu, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Mehmet Bilgin ve Prof. Dr. Güven Çetin, Genel Sekreterimiz Dr. Zeynep Görmezoğlu, Fakülte Dekanımız Prof. Dr. Doğan Dolanmaz, akademisyenlerimiz, velilerimiz ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu, İstiklal Marşı ve üniversitemizin tanıtım filminin izlenmesiyle başlayan tören, Diş Hekimliği Fakültesi 1'inci Sınıf Öğrenci Temsilcisi Ömer Engin Karapınar, Fakülte Dekan Yardımcımız Prof. Dr. Evrim Dalkılıç, Fakülte Dekanımız Prof. Dr. Doğan Dolanmaz ve Rektörümüz Prof. Dr. Rümeyza Kazancıoğlu'nun konuşmalarıyla devam etti.

Prof. Dr. Kazancıoğlu: “Mesleğe Bir Adım Daha Atıyorsunuz"

Rektörümüz Prof. Dr. Rümeyza Kazancıoğlu, beyaz önlüğün sağlıkta en önemli sembol olduğunu vurgulayarak başladığı konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Ülkemizde ve dünyada ağız ve diş sağlığının önemi ve bu öneme yönelik toplumsal farkındalık her geçen gün artmaktadır. Bu da iyi yetişmiş donanımlı diş hekimlerine olan ihtiyacı her geçen gün artırmaktadır. Türkiye'nin sağlık temalı ilk üniversitelerinden biri olan Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi de gerek verdiği teorik eğitim gerekse de teknolojinin son olanaklarıyla donatılmış geniş laboratuvar altyapısının sunduğu uygulama eğitimi sayesinde, öğrencilerini son derece donanımlı birer diş hekimi olarak yetiştirmeyi hedeflemektedir. Türkiye'nin en iyi Diş Hekimliği Fakültelerinden biri olan Fakültemiz, başarı çıtasını her geçen gün yükseltmektedir. 2022 yılı içinde Diş Hekimliği Eğitimi Programları Akreditasyon Derneği (DEPAD) tarafından tam akredite edilen Fakültemiz, yetkin akademisyen kadrosu ile en iyiyi kendisine hedef edinmekte, öğrencilerimize sunduğu olanakları genişletmektedir."

Prof. Dr. Kazancıoğlu, “Sağlık profesyoneli olarak görev yapmak büyük bir sorumluluk üstlenmek demektir. Geleceğimizin güvencesi olan sizlerin gerek eğitim hayatınız gerekse de meslek yaşamınız boyunca bu sorumluluğun bilincinde olarak hareket edeceğinizden, mesleğinizi her şartta, herhangi bir ayrım gözetmeksizin icra edeceğinizden en ufak bir şüphem yoktur. Bu hedefe giden yolda, alanınızın aranan isimleri olmanız yolunda, gücünü deneyimiyle birleştirdiği çağı yakalama yaklaşımından alan Bezmiâlem Vakıf Üniversitesinin sizlere en doğru rehber olacağından şüpheniz olmasın. Öğrencilik ve meslek yaşamınız boyunca, kurucumuz Bezmiâlem Valide Sultan'ın açtığı yolda ilerleyeceğinize inancım ve güvenim sonsuzdur" ifadelerini kullandığı konuşmasında son olarak velilere seslenerek “Uzun uğraşlar ve yorucu bir sınav maratonunun sonucunda hedefine ulaşmış olan gençlerimizin her zaman yanında oldunuz. Yeri geldi yemediniz yedirdiniz, giymediniz giydirdiniz. Çocuklarınız, ilkokuldan bugüne kadar, sizlerin sonsuz desteğini ve emeklerini arkalarında hissederek bugünlere geldiler. Bu zorlu ve kıymetli yoldan geçerek Üniversitemize gelen diş hekimi adaylarımız inşallah burada alacakları eğitimle fidandan ağaca ve ormana dönüşerek, 'önce ailesine, sonra çevresine, sonra ülkesi ve milletine, sonra da insanlığa faydalı' birer birey olarak sizleri gururlandırmaya devam edecektir. Buna emin olabilirsiniz" diyerek sözlerini tamamladı.

Prof. Dr. Dolanmaz: “Beyaz Önlük Ruhi Temizliği de Temsil Eder"

Fakülte Dekan Yardımcımız Prof. Dr. Evrim Dalkılıç, üniversitemizin, hastanemizin ve fakültemizin tanıtımına geniş yer verdiği konuşmasında diş hekimliği mesleğinin tanımından, iş olanaklarından ve geleceğinden bahsetti. Daha sonra söz alan Fakülte Dekanımız Prof. Dr. Doğan Dolanmaz, fakültemizin yeni öğrencilerini tebrik ederek, beyaz rengin tarih boyunca iyiliği, dürüstlüğü, hakikati, adaleti ve bilimi temsil ettiğinin altını çizdi. Prof. Dr. Dolanmaz, “İnanıyorum ki beş yıllık eğitiminizin ardından buradan usta birer diş hekimi olarak ayrılacaksınız. Beyaz önlük sadece fiziki değil, ruhi temizliği de temsil eder. Sizler çalışırken önlükleriniz elbette kirlenecektir ama önemli olan beyaz önlüğün temsil ettiği değerlerin kirlenmemesidir" diye konuştu.

“Sorumluluğumuzun Farkındayız"

Konuşmasına “Hepimiz, biraz sonra giyeceğimiz beyaz önlüklerin üzerimize yüklediği sorumluluğun farkındayız" diyerek başlayan Diş Hekimliği Fakültesi 1'inci Sınıf Öğrenci Temsilcisi Ömer Engin Karapınar ise “Önümüzde zorlu bir süreç var. Ama hepimiz, hekim ciddiyeti ve görev bilinciyle layıkıyla mezun olup en önemli yerlerde görev alacağız" ifadeleriyle devam ettiği konuşmasını, bugüne kadar kendilerine destek olan ailelere ve hocalarına teşekkür ederek sonlandırdı.

Tören, başta Rektörümüz Prof. Dr. Rümeyza Kazancıoğlu ve Fakülte Dekanımız Prof. Dr. Doğan Dolanmaz olmak üzere, Diş Hekimliği Fakültesi akademisyenlerimizin öğrencilere beyaz önlüklerini giydirmesi ve toplu hatıra fotoğrafı çektirilmesiyle sona erdi.

Diş Hekimliği Fakültesi Beyaz Önlük Giydirme Törenimiz Gerçekleştirildi