Haberler
Eczacılık Bayramı Kutlama Programı Düzenlendi 15.05.2019

​Üniversitemizde gerçekleşen etkinlik ile Eczacılık Bayramı kutlama programı düzenlendi.

Dekanlık konferans salonumuzda gerçekleşen programa Rektörümüz Prof. Dr. Rümeyza Kazancıoğlu, Genel Sekreterimiz Zeynep Gökçen, Eczacılık Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Gülaçtı Topçu, akademisyenlerimiz, öğrencilerimiz ve konuk eczacılar katılım gösterdi.

İstiklal marşı ve saygı duruşu ile başlayan program Rektörümüz Prof. Dr. Rümeyza Kazancıoğlu'nun açılış konuşmaları ile devam etti. Prof. Dr. Rümeyza Kazancıoğlu, "Halkın güvenine mazhar olmuş, onların en yakın sağlık danışmanı olan eczacıların gününü kutluyor ve bu etkinlik vesilesiyle sizlerle bir arada olmaktan dolayı mutluluğumu dile getirmek istiyorum. Bildiğiniz üzere insan doğumundan ölümüne kadar geçen sürede farklı nedenlerle sağlık personeline ihtiyaç duymaktadır. Sağlık, insanın yaşamı boyunca en değerli ve en kıymetli hazinesidir. Bu nedenle sağlık eğitimi ve hizmeti veren kurumlar her zaman önem taşır. Sağlık Üniversitesi olarak son yıllarda alanımızda eriştiğimiz nokta, elde ettiğimiz başarılar ve bilimsel çalışmalar toplumumuzdan ve sağlık camiası tarafından takdir kazanmaktadır. İnsanımıza, hak ettiği sağlık hizmetini en iyi şekilde sunmayı, kalitede çıtayı daha üst seviyelere taşımayı gaye edinerek çalışmalarımızı yürütüyoruz. Bu değerli günde bir arada olmamızı sağlayan eczacılarımızın mesleklerini en iyi şekilde icra edebilmeleri için birçok alanda gelişmeler kaydettik ve kaydetmeye de devam ediyoruz. İlacın üretiminden hastaya ulaştırılmasına kadar her safhada sorumluluk alan eczacılarımızın görevlerini en iyi şekilde yapabilmeleri ve hastalara en iyiyi sunabilmeleri için gerekli koşulların sağlanmasına büyük önem veriyoruz." ifadelerini kullandı.

Eczacılık Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Gülaçtı Topçu ise "Eczacılık sektörü, özellikle son yıllarda yaşadığı gelişmelerle hak ettiği değeri daha da fazla görmeye başladı. Bezmialem'in yetiştirdiği siz değerli öğrencilerimizle eczacılık mesleğinin daha da yükseklere taşınacağına inanıyorum. Bugün, fakültemizde gerek verdiğimiz eğitim gerekse çok sayıdaki kliniklerimizde pratik yapma imkanı sağlayarak öğrencilerimizi donanımlı eczacılar olarak mezun etme gayesinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Siz öğrencilerimiz, aldığınız kaliteli eğitimin neticesi olarak ilaç endüstrisinin her alanında, yetkin çalışma kabiliyetine sahip birer eczacılar olacaksınız." dedi.

Açılış konuşmalarının ardından konuk eczacıların bilim, ilaç ve sektörel içerikli sunumları ardından program sona erdi.

 

Eczacılık Bayramı Kutlama Programı Düzenlendi