İlaç Uygulama ve Araştırma Merkezi 28.06.2019

2018 yılında YÖK tarafından onaylanan İLAÇ UYGULAMA ve ARAŞTIRMA MERKEZİ ülkemizin ilaç araştırma ve uygulamalarına hız katmak ve özellikle pre-klinik ilaç araştırmalar ile ilgili üniversite ve ilaç sektörünün problemlerine ve analizlerine donanımlı enstrümental analiz alt yapı imkanlarımız ve yetkin kadromuzla hizmet vermek amacıyla kuruldu.

Üniversitemiz bünyesindeki lisans ve özellikle lisansüstü programlarındaki öğrencilere ve araştırmacılara ilaç keşfi, ilaç geliştirme süreci, pre-klinik araştırmalar, yeni ilaç formülasyonları, jenerik ilaçlar ve diğer eşdeğer ilaçlar, değer katılmış ürünler ve tıbbi cihazlar gibi konularda detaylı bilgi sahibi olma ve deneyim edinme imkanı sağlamaktadır.

İlaçlar veya diyet destek ürünlerindeki etkin maddelerin kalitatif ve kantitatif tayinlerinin yanısıra safsızlıkların tanımlanması, ve miktar tayini çalışmaları HPLC, LC-MS/MS, LC-HRMS,  GC-FID, GC-MS ve GC-MS/MS, NMR, qNMR teknikleri kullanılarak uluslararası standartlara uygun olarak gerçekleştirilmekte ve raporlanmaktadır.

Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi, İlaç Uygulama ve Araştırma Merkezi ülkemiz ilaç sanayisinin yenilikçi üretim ve ürün geliştirme projelerinde çözüm ortağı olarak yer alm ayı ve bu alanda ülkemizde ve bölgemizde öncü olmayı hedeflemiştir.

500 MHz NMR

Resim1.png