Haberler
Eczacılık Fakültemizin 2023-2024 Akademik Yılı Beyaz Önlük Töreni Gerçekleştirildi 1.12.2023

Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi Eczacılık Fakültesi 2023-2024 Akademik Yılı Beyaz Önlük Giydirme Töreni, 30 Kasım 2023 Perşembe günü gerçekleştirildi.

Üniversitemizin Abdülhamit Han Oditoryumu'nda yer alan Erich Frank Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen törene Rektörümüz Prof. Dr. Rümeyza Kazancıoğlu, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Mehmet Bilgin ve Prof. Dr. Güven Çetin, Genel Sekreterimiz Dr. Zeynep Görmezoğlu, Fakülte Dekanımız Prof. Dr. Gülaçtı Topçu, akademisyenlerimiz, velilerimiz ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu, İstiklal Marşı ve üniversitemizin tanıtım filminin izlenmesiyle başlayan tören, Eczacılık Fakültesi 1. Sınıf Öğrenci Temsilcisi Miray Kanık, Fakülte Dekanımız Prof. Dr. Gülaçtı Topçu ve Rektörümüz Prof. Dr. Rümeyza Kazancıoğlu'nun konuşmalarıyla devam etti.

Prof. Dr. Kazancıoğlu: “Eczacılık hastaya en yakın meslek"

Rektörümüz Prof. Dr. Rümeyza Kazancıoğlu, eczacılık mesleğinin öneminden bahsederek başladığı konuşmasında, “Eczacılık, insan hayatına yakından temas eden bir meslek. Sağlık hizmetlerinin en kritik basamaklarından biri. İnsanla yakından temas etmesinin yanında, hekim tarafından verilen hizmetin sürdürülebilir olmasını sağlayan bir dal. Birçok insan, ilk bilgiyi eczacıdan alıyor. Dolayısıyla eczacılık mesleği olmasa, sağlık hizmetlerini sürdürmemiz neredeyse olanaksız olurdu" dedi. Eczacılık hizmetlerinin öneminin Gazze'deki işgal ve katliam, 6 Şubat depremleri ve COVID-19 pandemisi gibi kriz dönemlerinde daha iyi anlaşıldığının altını çizen Prof. Dr. Kazancıoğlu, daha sonra öğrencilere hitap ederek “Geleceğimizin teminatı olan sizler, 100'üncü yılını kutladığımız Cumhuriyetimizi Türkiye Yüzyılı'nda omuzlayacak, milli kültürümüzü muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkaracaksınız. Bunun için de en iyi eğitimle donatılmalı, mesleğinizin her detayına hakim olmalısınız. 2021 yılında Eczacılık Eğitimi Programlarını Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (ECZAKDER) tarafından akredite edilen Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi Eczacılık Fakültesi gerek teorik lisans eğitimi alanında gerekse de klinik laboratuvarlarında sunacağı uygulama olanaklarıyla size dünyayla eşdeğer düzeyde bir eczacılık eğitimi verecektir. Bundan emin olabilirsiniz. Sizlerden en büyük beklentimiz, çok iyi birer eczacı olmanızın yanında gerek üniversite yaşamınız boyunca gerekse de üniversite sonrası çıkacağınız kariyer yolculuğunda, burada edineceğiniz vakıf kültürünü, kurucumuz Bezmiâlem Valide Sultan'ın çizdiği yolda ilerleyerek bir yaşam biçimi haline getirmeniz ve gelecek nesillere aktarmanızdır. Hocalarınız olarak bu rotada ilerleyeceğinize gönülden inanıyoruz" diye konuştu. Son olarak velilere hitap eden Prof. Dr. Kazancıoğlu, “Uzun uğraşlar ve yorucu bir sınav maratonunun sonucunda hedefine ulaşmış olan gençlerimizin her zaman yanında oldunuz. Yeri geldi yemediniz yedirdiniz, giymediniz giydirdiniz. Çocuklarınız, ilkokuldan bugüne kadar, sizlerin sonsuz desteğini ve emeklerini arkalarında hissederek bugünlere geldiler. Bu zorlu ve kıymetli yoldan geçerek Üniversitemize gelen eczacı adaylarımız inşallah burada alacakları eğitimle fidandan ağaca ve ormana dönüşerek, “önce ailesine, sonra çevresine, sonra ülkesi ve milletine, sonra da insanlığa faydalı" birer birey olarak sizleri gururlandırmaya devam edecektir. Buna emin olabilirsiniz" ifadelerini kullandı.

Prof. Dr. Topçu: “Sorumluluğunuz büyük"

Fakülte Dekanımız Prof. Dr. Gülaçtı Topçu, Eczacılık Fakültemizin tanıtımına geniş yer verdiği konuşmasında, “Bugün beyaz önlüklerinizi giyerek büyük bir sorumluluk alıyorsunuz. Sağlık neferleri olarak diğer tüm sağlık çalışanları ile uyum içerisine ve etik değerlere bağlı olarak hizmet vereceğinize inancım tamdır" diye konuştu. Prof. Dr. Topçu, öğrencilerimize başarılar dileyerek sözlerini noktaladı.

Eczacılık Fakültesi 1. Sınıf Öğrenci Temsilcisi Miray Kanık ise konuşmasında “Bugün ailelerimizin gözlerine baktığımızda bizlerden çok daha heyecanlı ve mutlu olduğunu görüyoruz. Bizler de bize sağladıkları her şey için eğitim ve meslek hayatımızda elde edeceğimiz başarılarla onları gururlandıracağız. Başta Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün manevi mirası olan bilim ve akıl ışığında, ailemizin değerli desteği ve hocalarımızın ilmiyle mesleğimizi en güzel şekilde icra edeceğimize söz veriyoruz" ifadelerine yer verdi.

Tören, başta Rektörümüz Prof. Dr. Rümeyza Kazancıoğlu, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Mehmet Bilgin, Prof. Dr. Güven Çetin ve Fakülte Dekanımız Prof. Dr. Gülaçtı Topçu olmak üzere Tıp Fakültesi akademisyenlerimizin öğrencilere beyaz önlüklerini giydirmesi ve toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.

Eczacılık Fakültemizin 2023-2024 Akademik Yılı Beyaz Önlük Töreni Gerçekleştirildi