Haberler
“Pandemilerde Eczacıların ve Eczacılığın Rolü” webinarı gerçekleşti 5.06.2020

Bezmialem Vakıf Üniversitesi Youtube kanalı üzerinden gerçekleştirilen "Pandemilerde Eczacıların ve Eczacılığın Rolü" konulu webinar, Rektörümüz Prof. Dr. Rümeyza Kazancıoğlu ve Eczacılık Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Gülaçtı Topçu'nun açılış konuşması ile başladı.

Program açılışında, COVID-19 Pandemi sürecinde hayatını kaybeden sağlık çalışanları ve eczacıları anmak için izleyiciler saygı duruşuna davet edildi.

Açılış konuşmasını yapan rektörümüz Prof. Dr. Rümeyza Kazancıoğlu, "Sağlık ordumuzun vazgeçilmezi eczacılarımızın Eczacılık Günü'nü en içten dileklerimle kutlarım. COVID-19 Pandemisi sürecinde en az diğer sağlık neferlerimiz kadar toplum sağlığına katkı sunmak için görev bilinci içerisinde çalışan eczacılarımıza bir kez daha teşekkür ediyor, hep birlikte keyifli bir toplantı geçirmeyi diliyorum" dedi.

Açılış konuşmacılarından Eczacılık Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Gülaçtı Topçu ise 'Eczacılık Günü' tarihçesi ile ilgi bilgi verdikten sonra tüm eczacıların Eczacılık Günü'nü kutladı. Prof. Dr. Gülaçtı Topçu, "COVID-19 Pandemisi sürecinde yaralar aldık, pek çok sağlık çalışanlarımızı kaybettik. Her birini saygıyla anıyorum. Bu zorlu süreçte devletimiz, vatandaşlarımız, sağlık çalışanları hatta sağlık alanındaki paydaşlarımız da dahil olmak üzere herkes üzerine düşen görevi yerine getirdi. Keza bu süreçte eczacılarımızın rolü de tartışmasız çok kıymetliydi. Sağlık bakanlığı tarafından yayınlanan 'COVID-19 (Sars-Cov2 Enfeksiyonu) Rehberi', eczacılarımız tarafından yakından takip edildi ve bu süreçte diğer sağlık çalışanları arasında güzel bir iş birliği de gerçekleşmiş oldu. Pandemi sürecinin oldukça dinamik bir süreç olduğunu düşünürsek, ülke olarak bu zorlu sınavın başarılı olanları arasında yer aldık. Bu vesileyle COVID-19 Pandemisi sürecinde emek veren tüm meslektaşlarımıza, sağlık çalışanlarımıza özellikle teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.

Prof. Dr. Zeliha Koçak Tufan 'Pandemide İnsan Kaynağımız ve Yükseköğretimde Eczacılık' konusu ile webinar konuşmasını gerçekleştirdi. Ardından Eczacı Fatma Bekar 'Pandemi Sürecinde Eczaneler'; Eczacı Cenap Sarıalioğlu 'Pandemide Eczacılık'; Prof. Dr. Selim Badur 'SARS-COV-2 Viroloji ve İmmünopatogenez'; Prof. Dr. Tayfun Uzbay 'COVID-19 Pandemisinde İlaçla Korunma ve Tedaviye Yönelik Tartışmalar ve Gerçekler'; Prof. Dr. Ahmet Gül 'Pandemi Zamanında İlaç Geliştirmek'; Doç. Dr. Atilla Akdemir 'Antiviral İlaç Geliştirilmesinde Moleküler Modelleme Çalışmaları'; Doç. Dr. Pelin Mayda 'COVID-19 Pandemisinde Risk Grupları, Bulaşma ve Korunma Yolları'; Prof. Dr. Mesut Sancar 'COVID-19 Pandemisinde Klinik Eczacılık Hizmetleri ve İlaç Yönetimi'; Eczacı Asuman Çakıroğlu ise 'Eczane Eczacılarının Pandemide Yaşadıkları ve Gelecekteki Rolleri' konu başlıklarında webinar konuşmalarını yaptılar.

Toplantının moderatörü ve açılış konuşmacısı Prof. Dr. Gülaçtı topçu, "Pandemilerde Eczacıların ve Eczacılığın Rolü" webinarını takip eden tüm izleyicilere teşekkür ederek webinarı sonlandırdı.



“Pandemilerde Eczacıların ve Eczacılığın Rolü” webinarı gerçekleşti