Doç. Dr. Belma Zengin Kurt’tan Büyük Başarı! 9.08.2022

Eczacılık Fakültesi Öğretim Üyemiz Doç. Dr. Belma Zengin Kurt, gerçekleştirdiği çalışmayla Oxford'a gidiyor.

Eczacılık Fakültesi Farmasötik Kimya Anabilim Dalı Öğretim Üyemiz Doç. Dr. Belma Zengin Kurt, “mNRA hedefli terapötiklerin geliştirilmesi" araştırma projesi ile Türkiye'de bir ilki gerçekleştirecek.

Söz konusu çalışmasıyla TÜBİTAK 2219 yurtdışı doktora sonrası araştırma bursu almaya hak kazanan Doç. Dr. Kurt, Oxford Üniversitesi'nde 12 ay süreyle araştırmalarını yürütecek.

Yapacağı araştırma projesi ile Türkiye'de eczacılık alanında ortaya koyacağı bilimsel katkılar için hocamızı şimdiden tebrik ediyor ve başarılar diliyoruz.

mNRA hedefli terapötiklerin geliştirilmesi projesi ile genetik mutasyonlardan kaynaklanan hastalıkların ve genetik mutasyonların neden olduğu kanserlerin tedavisinde kullanılabilecek yeni antisens oligonükleotid ajanlarının geliştirilmesi hedefleniyor.

IMG_1192-1.jpg

Doç. Dr. Belma Zengin Kurt’tan Büyük Başarı!