Haberler
Eczacılık Fakültesi Beyaz Önlük Giydirme Törenimiz Gerçekleştirildi 5.12.2022

Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi Eczacılık Fakültesi 2022-2023 Akademik Yılı Beyaz Önlük Giydirme Töreni, 29 Kasım 2022 Salı günü gerçekleştirildi.

Üniversitemizin Abdülhamit Han Oditoryumu'nda yer alan Erich Frank Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen törene, Mütevelli Heyet Başkanımız Av. Osman Develioğlu, Rektörümüz Prof. Dr. Rümeyza Kazancıoğlu, Genel Sekreterimiz Dr. Zeynep Görmezoğlu, Fakülte Dekanımız Prof. Dr. Gülaçtı Topçu, akademisyenlerimiz, velilerimiz ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu, İstiklal Marşı ve üniversitemizin tanıtım filminin izlenmesiyle başlayan tören, Eczacılık Fakültesi 1'inci Sınıf Öğrenci Temsilcisi Ece Aktaş, Fakülte Dekanımız Prof. Dr. Gülaçtı Topçu ve Rektörümüz Prof. Dr. Rümeyza Kazancıoğlu'nun konuşmalarıyla devam etti.

Prof. Dr. Kazancıoğlu: “Mesleğe Bir Adım Daha Atıyorsunuz"

Rektörümüz Prof. Dr. Rümeyza Kazancıoğlu, beyaz önlüğün sağlıkta en önemli sembol olduğunu vurgulayarak başladığı konuşmasında, ilk olarak öğrencilere hitap ederek, “Sizler, bugün bu beyaz önlükleri giyerek eczacılık mesleğine bir adım daha atmış bulunuyorsunuz. Bu aşama için Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi Eczacılık Fakültesini tercih ettiğiniz, Bezmiâlem Ailesi'nin üyesi olduğunuz için sizleri tebrik ediyorum" dedi. Eczacılık Fakültemizin 2021 yılında Eczacılık Eğitimi Programlarını Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (ECZAKDER) tarafından akredite edildiğini hatırlatan Prof. Dr. Kazancıoğlu, “Üniversitesinde alacağınız teorik lisans eğitimi ve klinik laboratuvarlarımızda edineceğiniz uygulama olanaklarıyla, son derece donanımlı birer eczacı olarak yetişeceksiniz. Kim bilir, belki de bugün çaresi olmayan dertlerin ilacını sizlerin arasından çıkacak arkadaşlarınız bulacaklar. Eğitim döneminiz boyunca göstereceğiniz azim, gayret ve özveriyi, hayatın en önemli kilometre taşlarından biri olan meslek yaşamınızda da göstereceğinizden gerek öğrencilik gerekse de meslek yaşamınız boyunca, kurucumuz Bezmiâlem Valide Sultan'ın açtığı yolda ilerleyeceğinize inancım ve güvenim sonsuzdur" diye konuştu.

Prof. Dr. Kazancıoğlu, “Birazdan üstünüze giyeceğiniz beyaz önlükleriniz gibi kendi hayatınızda beyaz bir sayfa açıyorsunuz. Bu sayfayı en güzel şekilde doldurmanızı temenni ediyorum. Sizler, yakın geleceğin eczacıları olarak, koruyucu sağlık hizmetinin en önemli unsurunu teşkil edecek, bir insanın en değerli varlığı olan sağlığını korumak için özveriyle hizmet verecek gönül erleri olacaksınız. Sizlerin bu düzeye ulaşmanız için öğretim üyelerimizin her biri ellerinden geleni yapacaklardır. Beyaz önlüklerinizi layıkıyla taşıyacağınıza inancımız tamdır" ifadelerini kullandı. Daha sonra velilere hitap eden Prof. Dr. Kazancıoğlu, “Uzun uğraşlar ve yorucu bir sınav maratonunun sonucunda hedefine ulaşmış olan gençlerimizin her zaman yanında oldunuz. Yeri geldi yemediniz yedirdiniz, giymediniz giydirdiniz. Çocuklarınız, ilkokuldan bugüne kadar, sizlerin sonsuz desteğini ve emeklerini arkalarında hissederek bugünlere geldiler. Bu zorlu ve kıymetli yoldan geçerek Üniversitemize gelen eczacı adaylarımız inşallah burada alacakları eğitimle fidandan ağaca ve ormana dönüşerek, “önce ailesine, sonra çevresine, sonra ülkesi ve milletine, sonra da insanlığa faydalı" birer birey olarak sizleri gururlandırmaya devam edecektir. Buna emin olabilirsiniz" ifadeleriyle sözlerini tamamladı.

Prof. Dr. Topçu: “Aynı Temizlikle Mesleğe Atılacaksınız"

Fakülte Dekanımız Prof. Dr. Gülaçtı Topçu, üniversitemizin, hastanemizin ve fakültemizin tanıtımına geniş yer verdiği konuşmasında eczacılık mesleğinin tanımından ve iş olanaklarından bahsetti. Prof. Dr. Topçu, "Beyaz önlüğü giymek bir yerde mesleğe ilk adımı atmak demektir. Beyaz, saflığın ve temizliğin simgesidir. Umuyorum ki sizler, tıpkı bu beyaz önlükleri gibi, aynı saflık ve temizliği koruyarak mesleğe atılacaksınız. Hepinize sonsuz başarılar diliyorum. Sizlerin bugünlere gelmenizde büyük emeği olan öğretmenlerinize, akademisyenlerinize ve anne-babalarınıza sonsuz teşekkür ediyorum" dedi.

“Yolun Sonuna Kadar Başarıyla Yürüyeceğiz"

Eczacılık Fakültesi 1'inci Sınıf Temsilcisi Ece Aktaş ise konuşmasında, "Saflık ve temizliğin sembolü, mesleğe ilk adımı atmanın nişanesi olan bu beyaz önlükleri giyerken büyük bir heyecan ve gurur duyuyoruz. Bugünler için hepimiz çok çalıştık. Hepimizin hayalleri ve hedefleri vardı. Çıktığımız bu yolda sonuna kadar başarıyla yürüyeceğiz. Şöyle bir baktığımda ailelerimizin bizden daha çok heyecanlı ve mutlu olduğunu görüyorum. Onlar her adımda bizim yanımızda oldular. Kendilerine ve bizleri yetiştiren hocalarımıza şükranlarımı sunuyorum" ifadelerine yer verdi.

Tören, başta Mütevelli Heyet Başkanımız Av. Osman Develioğlu, Rektörümüz Prof. Dr. Rümeyza Kazancıoğlu ve Fakülte Dekanımız Prof. Dr. Gülaçtı Topçu olmak üzere, Eczacılık Fakültesi akademisyenlerimizin öğrencilere beyaz önlüklerini giydirmesi ve toplu hatıra fotoğrafı çektirilmesiyle sona erdi.


Eczacılık Fakültesi Beyaz Önlük Giydirme Törenimiz Gerçekleştirildi