Haberler
Akreditasyon Değerlendirme ve İzleme Ziyareti Tamamlandı 2.06.2023

Eczacılık Eğitimleri Programlarını Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (ECZAKDER) bünyesinde oluşturulan, Değerlendirme ve İzleme Ziyaret Ekibi (DİZE) Üyelerinin kıymetli hocaları tarafından gerçekleştirilen, değerlendirme ve izleme ziyareti 29- 31 Mayıs tarihlerinde fakültemizde gerçekleştirildi.

 

Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) gözlemcisi Prof. Dr. Asaf Varol, DİZE Başkanı Prof. Dr. Nilgün L. Karalı, DİZE üyeleri Prof. Dr. Yeşim Aktaş, Prof. Dr. Nafiz Öncü Can, Ecz. Burcu Onay ve Öğrenci Üyeleri Havva Irmak Yurttaş ve  Eylem Tarhane, üç gün süren ziyaret sürecinde Rektörlük birimlerimiz ve Eczacılık Fakültemizde incelemelerde bulunuldu.

 

Eczacılık Fakültemiz “Öz Değerlendirme Raporu" kapsamında belirlenen gruplar ile yüz yüze toplantılar yapıldı, Üniversitemiz Kütüphane Direktörlüğü, Öğrenci İşleri Direktörlüğü hakkında detaylı bilgiler alındı, sosyal, fiziksel ortam ve olanaklar incelendi. Ayrıca gerekli görülen dokümanlar kontrol edildi. Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Mehmet Bilgin'e yapılan nezaket ziyaretinin ardından DİZE Üyelerinin sunduğu çıkış bildirimi ile ziyaret tamamlandı. 

 

Ziyaret süresince Rektörlüğümüze, destek veren tüm birimlere, öğretim üyesi ve elemanlarımıza, öğrencilerimize ve tüm iç-dış paydaşlarımıza teşekkür ederiz.

 

Eczacılık Fakültesi Akreditasyon Süreci

 

Fakültemiz, 2020 yılında yapılan başvuru ile 6 Haziran 2021 -6 Haziran 2023 tarihleri arasında geçerli olmak üzere, Ulusal Eczacılık Eğitimi Akreditasyon Kurulu (ECZAK) tarafından 2 yıl süre ile “Koşullu Akreditasyon" almaya hak kazandı. 

 

Fakülte Öz Değerlendirme Komisyonu (FÖDEK) tarafından Aralık 2022 tarihinde Öz Değerlendirme Raporu yeniden hazırlandı ve yeni dönem Akreditasyon başvurumuz yapıldı.

Akreditasyon Değerlendirme ve İzleme Ziyareti Tamamlandı