Haberler
Üniversitemizin İlk Uzman Klinik Eczacıları Mezun Oldu 8.06.2023

​Eczacılık Fakültemizde 2020 yılında başlayan  Klinik Eczacılık Uzmanlık Programı ilk mezunlarını verdi.

Üniversitemiz bünyesinde 2020 yılından bu yana verilen Klinik Eczacılık Uzmanlık Programı bu yıl ilk mezunlarını başarıyla verdi.

18 Mayıs 2023 tarihinde öğrencilerimizden Özge Özmen, "Böbrek Fonksiyon Bozukluğu Olan Hastalarda İlaç Kullanımının İncelenmesi ve Klinik Eczacılık Hizmetlerinin Değerlendirilmesi" adlı uzmanlık tezini; Damla Sosyal ise "Antitrombotik Tedavi Alan Hastalarda Klinik Eczacılık Hizmetlerinin Değerlendirilmesi" başlıklı tezini başarıyla savundu. 6 Haziran 2023 tarihinde Rektör hocamızın da konuk olarak katılımıyla bitirme sınavı başarıyla tamamlandı.

Eczacılık Fakültemizin Klinik Eczacılık Anabilim Dalı'ndan Prof. Dr. Fikret Vehbi İzzettin, Farmakoloji Anabilim Dalı'ndan Prof. Dr. V. Melih Altan ve Marmara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Klinik Eczacılık Anabilim Dalı'ından Prof. Dr. Mesut Sancar hem Tez Savunma Sınavı Jüri Üyeleri hem de Bitirme Sınavı Jüri Üyeleri olarak görev aldı. Ayrıca Tıp Fakültemizin İç Hastalıklar Anabilim Dalı'ından Prof. Dr. Cumali Karatoprak ve Marmara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Klinik Eczacılık Anabilim Dalı'ndan Prof. Dr. Şule Apikoğlu da Bitirme Sınavı Jüri Üyeleri olarak katılım sağladı. Hocalarımıza katılım ve katkılarından dolayı teşekkür ederiz.

Eczacılık Fakültemiz, Sağlık Bakanlığı'nın 2014 yılında eczacılar için onayladığı ve 2017 yılından itibaren iki uzmanlık (Klinik Eczacılık ve Fitofarmasi) alanında eğitim vermeye başlayan ilk Eczacılık Fakültelerinden biridir.

Üniversitemizin İlk Uzman Klinik Eczacıları Mezun Oldu