Haberler
Fitoterapi Merkezimizde “Sideritis Türlerinden Katma Değeri Yüksek Gıda Tak. Üretimi Topla 19.01.2016

​Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi Fitoterapi Merkezi’nde, T.C. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü’nün (TAGEM) desteklediği “Ekonomik Öneme Sahip Sideritis Türlerinden Katma Değeri Yüksek Gıda Takviyelerinin Üretimi” adlı projenin tanıtım toplantısı düzenlendi.

Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi yürütücülüğünde sürdürülen projenin tanıtım toplantısına TAGEM Genel Müdür Yardımcısı Dr. Ali Osman Sarı, İstanbul İl Tarım, Gıda ve Hayvancılık Müdür Yardımcısı Nazif Koca, Bitkisel Biyoçeşitlilik, Geofit Araştırma ve Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Yılmaz, İstanbul İl Tarım, Gıda ve Hayvancılık Müdürlüğü, Gıda ve Yem Şube Müdürlüğü‘nden Onur Akbulut, Balıkesir Üniversitesi’nden Prof. Dr. Turgut Kılıç ve Dr. Sema Çarıkçı ile Zeytinburnu Tıbbi Bitkiler Bahçesi personeli ve Fakültemiz öğretim üye ve Araştırma Görevlileri katıldı.

Proje yürütücüsü, Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gülaçtı Topçu’nun projenin amacı, kapsamı ve genel durumunu açıklayan sunumu ile başlayan tanıtım toplantısı, TAGEM Genel Müdür Yardımcısı Dr. Ali Osman Sarı‘nın Tarım Bakanlığı projeleri ile ilgili genel bilgilendirme ve değerlendirmesi ile devam etti.

T.C. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü (TAGEM) 2007’den beri her yıl AR-GE Destek Programı çerçevesinde proje çağrısı yapmaktadır. Proje tekliflerinin o yıl için ilan edilen “Öncelikli AR-GE Konuları” kapsamında olması gerekmektedir. 2015 yılı Nisan ayında başvurulup Haziran ayında kabul edilen 2 yıllık projemiz 302.900 TL’lik bir bütçeye sahip olup Bakanlıktan talep edilen tutar 245.600 TL’dir.

Proje ortağı kuruluş BATEM (Batı Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü) olup proje ekibinde Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi Eczacılık Fakültesinden Prof. Dr. Murat Kartal, Rümeysa Yücer, Gamze Ergin, Demet Dinçel; BATEM’den ise Dr. Saadet Tuğrul Ay ve Dr. Ahu Çınar yer almaktadır.


Fitoterapi Merkezimizde “Sideritis Türlerinden Katma Değeri Yüksek Gıda Tak. Üretimi Topla