2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı Güz Dönemi Yatay Geçiş Yedek Kayıt Hakkı Kazanan Öğrenciler 05.09.2022

Bezmialem ailesi olarak üniversitemize yatay geçiş hakkı kazanan öğrencilerimizi tebrik ediyoruz.

2022-2023 Güz Dönemi Yatay Geçiş Yedek Kesin Kayıt tarihlerimiz aşağıda yer almaktadır.

İngilizce Yeterlilik Sınavı (İYS) (Yedek) (Tıp, Diş Hekimliği ve Eczacılık Fakülteleri için)

07.09.2022
Yedek Kesin Kayıt 12.09.2022 – 13.09.2022

Yatay Geçiş ve Çift Anadal kesin kayıt işlemlerinizi üniversitemize gelmeden Evrak Yükleme Portalı üzerinden de gerçekleştirebilirsiniz.

Bunun için öncelikle ödeme işlemini gerçekleştirmeniz gerekmektedir.

*  * *

Üniversitemize gelerek kayıt işlemlerini gerçekleştirmek isteyen aday öğrencilerimiz ise istenen belgeleri Evrak Yükleme Portalına yükleyerek ve ödeme işlemini tamamlayarak kayıt işlemlerini gerçekleştirebilirler.

Kesin Kayıt İçin Gerekli Evraklar

• Yeni tarihli Onaylı Öğrenci Belgesi, (e-imzalı da olabilir.)
  • Yeni tarihli Onaylı Transkript,  (e-imzalı da olabilir.)
  • Yeni tarihli Disiplin Cezası almadığını gösteren belge, (e-imzalı da olabilir.)
  • Daha önce başka bir Üniversiteye Merkezi Yerleştirme Puanın Türüne göre yatay geçiş yapılmadığına dair üniversitenizce hazırlanan yazı, (Öğrenci Belgesinde, Transkript Belgesinde de belirtilebilir.)
  • Yatay Geçiş yapmasına engel olmadığını gösterir belge,
  • Dil Yeterlilik Belgesi, (Tıp/Diş/Eczacılık Fakültesi adayları için)
  1. Tıp, Diş Hekimliği ve Eczacılık Fakültelerimizde zorunlu İngilizce hazırlık programı uygulanmaktadır. Bu bölümlere yatay geçişlerde doğrudan bölüme başlayabilmek için Yabancı Diller Bölümü tarafından bildirilen İngilizce yeterlik sınavından başarılı olmak ya da belirtilen sınav türlerinde ilgili puanı almış olmak ve başvuru sırasında belgelemek şarttır.

Detaylı bilgi için Yabancı Diller Bölümünün web sayfasına TIKLAYINIZ.

Detaylı bilgiye 02125232288 – 3089, 3081, 4864 dahili no'lu telefonlardan ulaşabilirsiniz.

·       Göz Polikliniğinden alınacak “Eğitim görmesine ve mesleğini icra etmesine engel bir durum yoktur" ibareli Sağlık Raporu (Yalnızca Eczacılık Fakültesine yerleşen öğrencilerden istenilmektedir.)

1. Eczacılık Fakültesi öğrencileri için; “Eczacılar ve Eczaneler Hakkında Kanun ve bu Kanuna ilişkin yönetmelik hükümleri uyarınca iki gözü görmeyen ve mesleğini icra edebilmesi için mesleğini yapmasına mâni iyileşemez bir hastalığı bulunanlar eczacılık mesleğini yapamaz" maddesi gereğince Göz Sağlığında problem olmadığına dair herhangi bir Sağlık Kuruluşu Göz Polikliniğinden alınmış sağlık raporu,
  • Vesikalık Fotoğraf, (2 adet)
  • Ödeme yapıldığına dair Mali İşler Direktörlüğü'nden kaydı açılabilir belgesi,