Haberler
2019 Mezuniyet Töreni Gerçekleşti 18.07.2019

İki asırlık köklü geçmişi ile sağlık alanında öncü olan Üniversitemiz 2018-2019 akademik yılı mezunlarını uğurladı.

Türkiye'nin ilk sağlık üniversitelerinden olma özelliğini taşıyan Üniversitemiz Tıp Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi, Eczacılık Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu mezuniyet törenleri 8-12 Temmuz tarihleri arasında öğrenci ve velilerimizin geniş katılımıyla büyük bir coşkuyla gerçekleşti.

Üniversitemizin Vatan yerleşkesinde gerçekleşen mezuniyet törenimiz Rektörümüz Prof. Dr. Rümeyza Kazancıoğlu'nun açılış konuşması ile başladı.

Törende mezunlarımıza seslenen Rektörümüz Prof. Dr. Rümeyza Kazancıoğlu, "Kıymetli genç meslektaşlarım, yaklaşık iki asırlık köklü bir geçmişe sahip Bezmialem Vakıf Üniversitesi Tıp Fakültesinin yoğun eğitim öğretim programını tamamlayarak geleceğiniz için yeni bir sayfa açmış ve büyük heyecanlarla beklediğiniz mesleğinize ilk adımınızı atmış bulunmaktasınız. Bugün verdiğiniz uğraşlar ve emekler sonucunda, sizlere takdim edeceğimiz mezuniyet beratlarınızı almaya hak kazandınız. Öncelikle hepinizi ayrı ayrı tebrik ediyor, sevgiyle kucaklıyorum." dedi.

Konuşmasında sağlık çalışanları için tavsiyelerde bulunan Rektörümüz Prof. Dr. Rümeyza Kazancıoğlu, "Hepiniz çok iyi biliyorsunuz ki sağlık, insanın yaşamı boyunca en değerli ve en kıymetli hazinesidir. Siz meslektaşlarımın hep akılda bulundurmasını istediğim en önemli şey şudur ki; bir sağlık neferi olmak, hayat kurtarmak, insanların yaşamına dokunarak onların mutluluğuna katkı sağlamak her türlü takdirin üzerindedir ve bunun maddi bir karşılığı yoktur. Onun için hangi koşulda bulunursanız bulunun, hangi maddi imkan veya imkansızlıklar içinde olursanız olun, insan sağlığını iyileştirmenin ne kadar kutsal bir önem taşıdığı bilincini akılda tutarak ve bundan güç alarak her zaman motivasyonunuzu diri tutun. Sizler bu bilinç ve inançla görevinizi yaptığınızda emin olun ki bunun gerek manevi gerekse de maddi karşılığı fazlasıyla size ulaşacaktır. Bezmialem'in atmosferinde yetişen sizlerin, hekimlik mesleğini hakkıyla yerine getireceğinizden de hiç şüphem yoktur." diye konuştu.

Törenimize katılım gösteren Sağlık Bakan Yardımcısı Sayın Prof. Dr. Muhammed Güven ve Rektörümüz Prof. Dr. Rümeyza Kazancıoğlu'nun açılışını yaptığı sergide sergilenen Eşrefoğlu'nun eserleri büyük beğeni topladı.​


2019 Mezuniyet Töreni Gerçekleşti