Haberler
2022-2023 Akademik Yılı Mezunlarımızı Uğurladık 10.07.2023

​Üniversitemiz, 2022-2023 Akademik Yılı mezunlarını renkli ve görkemli bir törenle hayata uğurladı.

Türkiye'nin sağlık temalı sayılı üniversitelerinden biri olan Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi, yeni dönem mezunlarını coşkulu bir törenle hayata uğurladı.

Törene, üniversitemizin Mütevelli Heyet Başkanı Sayın Av. Osman Develioğlu, Mütevelli Heyet Üyelerimiz, Rektörümüz Prof. Dr. Rümeyza Kazancıoğlu, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Mehmet Bilgin ve Prof. Dr. Güven Çetin, Genel Sekreterimiz Dr. Zeynep Görmezoğlu, fakülte ve yüksekokul dekan ve müdürlerimiz, yöneticilerimiz, akademisyenlerimiz, ailelerimiz ve öğrencilerimiz katıldı.

“Gerçek hayat başlıyor"

Saygı duruşu, İstiklal Marşı ve üniversitemizin tanıtım filminin izlenmesiyle başlayan törende, dönem birincilerimizin ardından birer konuşma yapan fakülte ve yüksekokul dekan ve müdürlerimiz, başta hekimlik olmak üzere sağlık alanındaki mesleklerin faziletlerinden bahsettiler. Tıp Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Ramazan Özdemir “Hekim olmak adil ve kâmil olmaktır. Allah'ın gizli sırlarına erişebilmektir" derken, Diş Hekimliği Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Doğan Dolanmaz “Her birinizin, son derece yetkin ve donanımlı birer hekim olarak mezun olduğunuza gönülden inanıyorum" ifadelerini kullandı. Eczacılık Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Gülaçtı Topçu “Sizler, gelecek öğrencilerimize örnek olacak ve Bezmiâlem'i yüceltecek eczacılarımızsınız" derken, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Erdal Tekarslan, mezunlarımız için artık gerçek hayatın başladığının altını çizdi. Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürümüz Prof. Dr. Ali Akçahan Gepdiremen ise “Bugün sizlere teslim ettiğimiz beyaz önlüklerinizin ve cübbelerinizin ağırlığını unutmayın" diye konuştu.

“Yarınlarımız sizlere emanet"

Rektörümüz Prof. Dr. Rümeyza Kazancıoğlu ise konuşmasında “Bizim, üniversite olarak size vermek istediğimiz bir diploma değil, hayatınızın bundan sonraki kısmında size yol gösterecek, nerede olursanız olun dönüp bakacağınız bir pusula vermekti. Çünkü yarınlar sizlere emanet. Biz insanı 'yaratılmışların en şereflisi' olarak gören bir medeniyetin evlatlarıyız. Öyle ki bugünlere ulaşan 200 yıllık hayır kapısı, şimdi binlerce mezun öğrencimizle birlikte hem ülkemizin hem de dünyanın dört köşesinde sürdürmeye devam ediyor. Biz bir rüyaya, Bezmiâlem Valide Sultan'ın ışık tuttuğu yola inandık, bu inancı sizlerle paylaştık ve hep birlikte başardık. Bugün tanıklık ettiğimiz bu başarıda emeği geçen herkesi ve mezun olan genç meslektaşlarımı tebrik ediyorum. Her zaman çok çalışınız, doğruluğun ve dürüstlüğün peşini asla bırakmayınız. İnsan sağlığı için hizmet etmeye çalışırken vakıf kültürümüzü ve bizleri unutmayın. Hepinizin, mesleğinizin onuruna layık olarak her ortam ve koşulda görevinizi layıkıyla icra edeceğinize inancım ve güvenim sonsuzdur. Aldığınız ilmin kıymetini unutmadan, yılmadan, yorulmadan, azimle sürdüreceğiniz insan hayatına hizmetlerinizin daim olmasını temenni ediyorum" ifadelerini kullandı. Rektörümüz, devam eden yeni hastane projemiz hakkında ise şu bilgileri verdi: “Milletimize ve insanlığa daha kaliteli, hızlı ve etkin bir şekilde sağlık hizmeti sunmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu amaçla bir süre önce başladığımız yeni hastane projemiz hızla ilerliyor. Tamamlandığında 600 yatak kapasitesine, 26 ameliyathaneye ve 230 poliklinik odasına sahip olacak olan yeni hastane projemizle, şu an hizmet verdiğimiz hasta sayısına oranla iki kat fazla hastamıza standartların üstünde sağlık hizmeti vereceğimizi öngörüyoruz."

“Kamu sağlığına katkıda bulunacaksınız"

Mütevelli Heyet Başkanımız Av. Osman Develioğlu ise konuşmasında “Türkiye Yüzyılı'nın ilk mezunları olan sizlere bu noktada büyük görevler düşüyor. Bu milletin donanımlı, eğitimli bireyleri olan sizler, görev yapacağınız yerlerde, kamu sağlığına katkıda bulunmanın yanında, Türkiye Yüzyılı vizyonunun yerine getirilmesine de katkıda bulunacak, yerli, milli, sürdürülebilir ve yenilikçi sağlık hizmeti yaklaşımlarını halka ulaştıracaksınız. Bir kez daha altını çizmek istiyorum ki, Türkiye Yüzyılı'nın ilk mezunları olan sizler, aynı zamanda Türkiye Yüzyılı vizyonunun da uygulayıcıları olacaksınız. İşiniz, görevinizi düşündüğümüzde zor, ancak milletimizin ferasetini düşündüğümüzde ise son derece kolaydır" ifadelerini kullandı.

2023 dönemi mezunlarına diplomalarının verilmesinin ardından tören, coşkuyla gerçekleştirilen kep atma seremonisiyle sona erdi.

2022-2023 Akademik Yılı Mezunlarımızı Uğurladık