Haberler
Bezmialem Vakıf Üniversitesi 2017 Yılı Mezunlarını Verdi 14.07.2017

​T.C. Cumhurbaşkanlığı himayesinde Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi 2017 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni'ni gerçekleştirdi. Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi; Tıp Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi, Eczacılık Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi ile Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu 2017 mezunlarını verdi. İstiklal Marşı ve şehitlere saygı duruşuyla başlayan tören, üniversitemizin tarihinin anlatıldığı video gösterimi ile devam etti. Haliç Kongre Merkezi'nde Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Sayın Emine Erdoğan'ın teşrifiyle gerçekleşen törene Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Dr. Fatma Betül Sayan Kaya,  İstanbul Valisi Vasip Şahin, Mütevelli Heyeti Başkanımız Ahmet Akça, Mütevelli Heyeti Üyelerimiz, Rektörümüz Prof. Dr. Rümeyza Kazancıoğlu, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ethem Güneren, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. İbrahim Tuncay, Genel Sekreterimiz Zeynep Gökçen, dekanlarımız, üst düzey misafirlerimiz, genel sekreter yardımcılarımız, dekan yardımcılarımız, enstitü müdürlerimiz, yöneticilerimiz, akademisyenlerimiz, basın mensupları, sağlık personelimiz ve öğrencilerimiz yer aldı.

Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi 2017 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni'nin açılış konuşmasını gerçekleştiren T.C. Cumhurbaşkanımızı eşi Sayın Emine Erdoğan Hanımefendi, "Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi'nin kurumlarımız içinde çok özel bir yere sahiptir. Çünkü bu kurum merhametten doğmuştur. Bezmiâlem Valide Sultan, sokakta rastladığı bir hastaya olan merhameti ile bir hastane yaptırmaya karar vermiştir. Hayratı, 172 yıldır garip gurebanın uğrak yeri olmuştur. Burası bir şifa yuvasıdır. Bu kuruma hizmeti geçmiş tüm emektarları rahmet ve minnetle anıyorum" şeklinde konuştu. 

Diplomalarını alan öğrencilerimizi ve ailelerini tebrik eden Sayın Emine Erdoğan, Bezmialem Vakıf Üniversitesi'nin mezuniyet töreninde olmaktan büyük  memnuniyet duyduğunu belirterek, "Böylesine köklü bir vakıf kurumu  bünyesinde, modern bir üniversitenin mezunları olmanız, eminim heyecanınızı  artırıyordur. Üniversitenizin hem köklü hem de bir o kadar yenilikçi olması, diplomanızı kıymetlendirecektir. Hepinizi gönülden tebrik ediyorum. Sizleri buradan  hayata uğurlarken, meslek hayatınızın tüm aşamalarında başarılar diliyorum" diye konuştu. Büyük tıp alimi İbn-i Sina'nın 'Aletlerin en faydalısı kalemdir. Bir  şişe mürekkep, bir külçe altından hayırlıdır' sözünü hatırlatan Sayın Emine Erdoğan, "İnanıyorum ki, Bezmiâlem Üniversitesi sağlık ve eğitim​ sorunlarına  yeni yaklaşımlar getirecek, bilim anlayışında yeni bir çığır açacaktır" şeklinde ifade etti.

Mütevelli Heyeti Başkanımız Ahmet Akça gerçekleştirdiği konuşmasında "Üniversitemizin ilk 7 yılı yoğun bir çalışma dönemi olarak çok güzel geçti. Üniversite adaylarının Bezmiâlem'i tercih etmeleri için gereken eğitim alanları ve her türlü araştırma imkanlarını temin etmeye çalıştık. Bezmiâlem'i daha da ileriye taşımak için konseptimize uygun yeni binalar planlamaktayız" şeklinde konuştu. Mütevelli Heyet Başkanı Ahmet Akça, mezun olan tüm öğrencileri tebrik ederek, mesleklerini severek bir ömür boyu mutlu olmalarını diledi.

Mezun olan öğrencilere tavsiyelerde bulunan Mütevelli Heyeti Başkanı Ahmet Akça, "Hayatta hiçbir şey daimi değildir, her şey geçicidir. Önemli olan bulunduğumu durumda yapmamız gerekeni en iyi şekilde yapabilmektir. İşini iyi yapan bir insan olmaktan daha değerli bir intiba yoktur." şeklinde konuştu. Mütevelli Heyet Başkanı Ahmet Akça, "Kişilerin kimlikleri olduğu gibi milletlerin de kimlikleri vardır. Milletlerin kimlikleri medeniyetleridir. Bizim medeniyetimiz İslam medeniyeti, iyilik medeniyetidir. Medeniyetimizin değerlerini öğrenmeliyiz, yaşamalıyız ve ancak bu şekilde var olabiliriz. Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi bu değerler üzerine kuruldu. Görevimiz 'İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olanıdır' düsturuna sadık kalarak hayırlı evlatlar yetiştirmektir. Bezmiâlem Valide Sultan'a Allah'tan rahmet diliyor, kendisini hayırla yad ediyorum. Üniversitemizin kuruluşundan beri hizmet eden vatan evlatlarına ve bu kuruma hizmeti geçenlere tekrar teşekkür ediyorum" şeklinde ifade etti.  

Konuşmasını gerçekleştiren Rektörümüz Prof. Dr. Rümeyza Kazancıoğlu, mezun olan öğrencilerimize seslenerek "172 yıllık köklü geçmişe sahip ve Türkiye'nin sağlık temalı ilk üniversitelerinden Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi'nin yoğun eğitim öğretim programını tamamlayarak çalışma azminizi ve başarınızı bizlere, hocalarınıza, ailenize ve en önemlisi de kendinize ispat etmiş bulunmaktasınız. Hepinizi ayrı ayrı tebrik ediyor, sevgiyle kucaklıyorum. Hepiniz çok iyi biliyorsunuz ki; sağlık, insanın yaşamı boyunca en değerli ve en kıymetli hazinesidir. Çiçeği burnunda sağlık personelleri olarak kutsal bir mesleği yerine getirdiğinizi idrakinizden çıkarmayınız. Sizler Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi'nden mezun olarak insanoğlunun bu kıymetli hazinesine en iyi şekilde sahip çıkmak ve korumak için gerekli donanıma sahipsiniz. Zaten Bezmiâlem'de aldığınız üst düzey eğitim ve edindiğiniz mesleki tecrübe ile ülkemizin sağlık ordusunda her zaman en önlerde olacaksınız. 172 senedir 'Önce Sağlık' diyen Bezmiâlem Geleneği'nin bugünkü temsilcileri olarak Bezmiâlem Valide Sultan düsturunu takip etmenin gurunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Sizlerin de bu değerleri taşımanız en büyük arzumuzdur" şeklinde belirtti.  Rektörümüz Prof. Dr. Rümeyza Kazancıoğlu, mezun olan öğrencileri tebrik ederek, yaşamları boyunca başarılar diledi.

Konuşmaların ardından Sayın Emine Erdoğan, Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi birincisi Ebru Zeren, Tıp Fakültesi birincisi Hüsna Esenoğlu, Diş Hekimliği birincisi Elif Alkan, Eczacılık Fakültesi birincisi Gülşen Sönmez'in aralarında bulunduğu üniversitenin fakülte, yüksekokul ve enstitü birincilerinin diplomalarını verdi. Törende Sayın Emine Erdoğan'a Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Ahmet Akça tarafından hastanenin yapımına ve açılışına ilişkin orijinal tarihi beyanların yer aldığı bir eser takdim edildi. Mezuniyet töreni, kep töreni ve fotoğraf çekimlerinin ardından son buldu.

Bezmialem Vakıf Üniversitesi 2017 Yılı Mezunlarını Verdi