Kafkas Mücevheri Kefir Etkinliği Gerçekleştirirdi 31.10.2017

Beslenme ve Diyetetik Kariyer günleri kapsamında, yerli kefir üretimi yapan Radoha-katkısız doğal kefir firması üniversitemize davet edildi. Eyüp yerleşkesi 401 nolu amfide gerçekleştirilen konferansta kefiri, tarihini, nasıl mayalanması gerektiğini ve saklanma koşullarını firma yöneticisi Sami Desenci anlattı.

Keçi ve inek sütünden yapılmış kefirlerin ikram edildiği etkinliğe fakültemiz öğrencileri büyük ilgi gösterdi. Katılımcıların kefir yapımını ve lezzetini kendi evlerinde de tecrübe edebilmeleri için kefir mayası hediye edildi.

Kültürümüzün bir parçası olan kefirin günlük yaşantımızda daha çok yer alması gerektiği vurgulanan konferansta, dinleyicilere kefir ve palm yağı ile yapılmış organik kefir sabunu da hediye edildi.

Konuşmacıya plaket ve teşekkür belgesinin takdim edilmesi ile konferans sonlandı​.