Engelli Bireylerin Yaşam Koşullarının Kolaylaştırılmasında Ergoterapinin Rolü 05.12.2017

3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında Üniversitemizde düzenlenen etkinlikte akademisyenler, engelliler ve öğrenciler bir araya gelerek engellilerin sorunlarını, beklentilerini ve çözümlerini tartıştılar.

Üniversitemizde 3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle engelli bireyler, akademisyenler ve öğrencilerin katıldığı etkin düzenlendi. Engelli bireylerin sorunlarına dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak için düzenlenen etkinlikte Sağlık Bilimleri Fakültesi Ergoterapi Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ümit Uğurlu da "Engelli Bireylerin Yaşam Koşulları ve Kolaylaştırılması" başlıklı sunumunu gerçekleştirdi. Etkinlikte engelliliğin sadece bireysel değil aynı zamanda toplumsal bir sorun olduğu vurgulandı. Sorunların aşılmasında anlayış ve iş birliğinin rolü üzerinde duruldu. Ergoterapi Bölümü öğretim elemanları ve öğrencileri etkinliğe tam katılım gösterdi.