Soframızın Çeşitlenen Ürünü: Makarna - Beslenme ve Diyetetik Kariyer Günleri 19.12.2017

Beslenme ve Diyetetik Bölümünün gerçekleştirdiği Makarna etkinliğinde, Arbella firması Genel Müdürü Abdülkadir Külahçıoğlu konuğumuz oldu.

Türkiye'de ve dünyada tüketimi her yıl artan makarna, şekil ve içerik olarak da değişikliklere uğradı. Arbella firması Genel Müdürü Abdülkadir Külahçıoğlu, makarnanın daha sağlıklı hale getirilmesi ve porsiyon kontrolünü sağlamak amacıyla yapılan değişiklikleri anlattı, ayrıca çölyak hastaları için glütensiz makarna üretiminin de yapıldığına değindi. Üzüm çekirdekli makarna gibi farklı lezzetleri de makarnaya katan firma; ürün geliştirme aşamasında Diyetisyenlerden yardım alarak üretim yapmakta.

Konuşmacıya teşekkür belgesi ve hediyeleri takdim edildi. Öğrencilerin büyük ilgi ve katılım gösterdiği etkinlik, firmanın makarna aracı ile Eyüp kampüsü öğrencilerine ve personeline makarna ikramı yapmasıyla sonlandı.