2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı “Hemşirelik Bölümü 1. Sınıf Öğrencileri Uyum Programı” 08.10.2021

2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı “Hemşirelik Bölümü 1. Sınıf Öğrencileri Uyum Programı” gerçekleştirildi.

30.09.2021 tarihinde Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü tarafından “Hemşirelik Bölümü 1. Sınıf Öğrencileri Uyum Programı" Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü'nde 503 numaralı amfide gerçekleştirilmiştir.

Düzenleme komitesinde Prof. Dr. Türkinaz AŞTI, Öğr. Gör. Dr. Nareg DOĞAN ve Arş. Gör. Yasemin ADIGÜZEL'İN yer aldığı program, Hemşirelik Bölümü Başkanı Prof. Dr. Türkinaz AŞTI'NIN açılış konuşmalarıyla başlamıştır. Açılış konuşmalarının ardından Sayın AŞTI'NIN takdimiyle Hemşirelik Bölümü Öğretim Üyeleri /Elemanları kısaca kendilerini tanıtmışlardır.

Hemşirelik bölümünün tanıtım sunumu Öğr. Gör. Dr. Nareg DOĞAN tarafından yapılmıştır. Uyum Programı kapsamında bölümümüze yeni başlayan öğrencilere, Hemşirelik Bölümünün amacı, misyon-vizyonu, öğretim şekli, ders geçme koşulları, akademik danışmanlık sistemi, yıllık ders içerikleri ve ders planları, Erasmus+ öğrenci değişim programı, intörn programları, lisans bitirme projesi, hemşirelik bölümü etkinlikleri (önlük giydirme töreni, hemşirelikte bilim ve kariyer günleri, mezuniyet töreni, öğrencilerin kongre katılımları, online etkinlikler), mezuniyet koşulları, mezun bilgi sistemi, mezunlar portalı, lisansüstü eğitim imkanı, Sağlık, Kültür ve Spor Direktörlüğü tarafından gerçekleştirilen faaliyetler, kültürel ve sportif kurslar, kulüpler, sosyal sorumluluk projeleri, psikolojik rehberlik ve danışmanlık sistemi, üniversitemizin sağlık imkanları, ring seferleri ve üniversitemiz web sayfasının kullanımı hakkında bilgi verilmiştir. Hemşirelik Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği'ne (HEPDAK) bölüm tarafından gönderilen öz değerlendirme raporunun kabulü, akreditasyon sürecinin işleyişi, amaç ve hedefleri de anlatılmıştır.  Program sonunda öğrencilerin görüş ve önerileri alınmıştır.

Prof. Dr. Türkinaz AŞTI ve Hemşirelik Bölümü Öğretim Üyeleri /Elemanları tarafından öğrencilere hayırlı olsun dilekleri iletilmiş ve toplantı sona ermiştir.

“Hemşirelik Bölümü 1. Sınıf Öğrencileri Uyum Programı Sunumu"na ulaşmak için tıklayınız​.