Nadir Hastalıklar: Nörogenetik Hastalıklarda Fizyoterapi Rehabilitasyon Sempozyumu 17.05.2022

Bezmialem Vakıf Üniversitesi Sağlık bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü, nadir görülen hastalıklara dikkat çekmek ve toplumsal bilinci artırmak için Nadir Hastalıklar Sempozyumu düzenledi. 28 Şubat 2022 tarihinde gerçekleştirilen sempozyumun konusu “Nörogenetik Hastalıklarda Fizyoterapi Rehabilitasyon" idi.

Düzenlenen etkinlik kapsamında açılış konuşmasını Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü Başkanı Sn. Prof. Dr. H. Nilgün GÜRSES yaptı. Sayın Gürses, nadir hastalıklar konusundaki bilinçlendirme çalışmalarının önemini vurgulayarak sözü konuşmacılara bıraktı.

Sempozyumda ilk konuşmayı Sn. Dr. Öğr. Üyesi Deniz TUNCER gerçekleştirdi. Sayın Tuncer, “Nörogenetik Hastalıklarda Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Değerlendirmesi" adlı konuşmasında fizyoterapist bakış açısından hasta değerlendirmesini anlattı. Konuşmacı, vaka örnekleriyle zenginleştirdiği konuşmasını, hasta tedavisine yön veren değerlendirmenin önemini vurgulayarak tamamladı.

Sempozyum, Sn. Dr. Öğr. Üyesi Elif DURGUT'un “Nörogenetik Hastalıklarda Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Yaklaşımları" adlı konuşması ile devam etti. Sayın Durgut, farklı vaka örnekleri üzerinden nörogenetik hastalıklarıdaki fizyoterapi ve rehabilitasyon yaklaşımlarından bahsetti.

Sempozyumun son konuşmasını Sn. Dr. Öğr. Üyesi Müberra TANRIVERDİ yaptı. Sayın Tanrıverdi, “Nörogenetik Hastalıklarda Yutma Bozuklukları Fizyoterapi Rehabilitasyon" adlı konuşmasında yutmanın beslenme ve sağlık için önemli bir belirleyici olduğunu vurguladı.

Üç ayrı anfide hem yüzyüze hem de çevirimiçi olarak gerçekleştirilen sempozyum, katılımcıların soruları ve konuşmacılara Teşekkür belgesinin takdimi ile son buldu.