Gen Tedavisi Sonrası Spinal Musküler Atrofi (SMA) ve Rehabilitasyonu 24.05.2022

Fizyoterapide Bir Konu Bir Konuk Toplantısında Konumuz “Gen Tedavisi Sonrası Spinal Musküler Atrofi (SMA) ve Rehabilitasyonu"

​​

Fizyoterapi'de Bir Konu Bir Konuk toplantılarının 29 Mart 2022 Salı günü gerçekleşen toplantısında konuğumuz Medipol Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü Doktor Öğretim Üyesi Seval KUTLUTÜRK YIKILMAZ idi.

Sayın Yıkılmaz, "Gen Tedavisi Sonrası Spinal Musküler Atrofi (SMA) ve Rehabilitasyonu" konulu konuşmasında gen tedavisi yaklaşımları ile SMA'da beklenen yaşam süresinin artması ile SMA'nın yeni bir formunun oluştuğunu belirterek gen tedavisi alan SMA'lı çocukların fizyoterapi ve rehabilitasyon açısından detaylıca ele alınması gerektiğini vurguladı . İki ayrı anfide hem yüzyüze hem de çevirimiçi olarak gerçekleştirilen toplantı, katılımcıların soruları ve Teşekkür belgesinin takdimi ile son buldu.