Okul Ruh Sağlığı Hemşireliği Uygulaması Gerçekleştirildi 07.07.2022

Hemşirelik Bölümü 3'üncü sınıf öğrencilerimiz, Ruh Sağlığı ve Psikiyatri Hemşireliği dersinin klinik uygulaması kapsamında “Okul Ruh Sağlığı Hemşireliği" uygulaması gerçekleştirdi.

Öğrencilerimiz, 3'üncü sınıfta verilen “Ruh Sağlığı ve Psikiyatri Hemşireliği" dersinin klinik uygulaması kapsamında, Fatih ve Eyüpsultan ilçelerinden seçilen bazı eğitim kurumlarında, “Okul Ruh Sağlığı Hemşireliği" uygulaması yaptı.

Klinik Uygulama ve Dersten Sorumlu Öğretim Üyesi Dr. Nareg Doğan ve Öğretim Elemanları Öğr. Gör. Funda Çam ile Arş. Gör. Yasemin Adıgüzel nezaretinde, okul ruh sağlığı taramaları, öğrenci ve veli eğitimleri şekline gerçekleştirilen uygulamanın konuları okul Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Birimi ve Bilgi Evleri Sorumlu Öğretmenleri ile yapılan toplantılarda belirlendi.  Öğrencilere yönelik gerçekleştirilen eğitimlerin içeriğinde okulda zorbalık, sınav kaygısı, stresle baş etme ve bağımlılık gibi konulara yer verildi. Veli eğitimlerinde ise çocuk ve ergen ile iletişim ve bu dönemde görülebilecek ruhsal sorunlar ele alındı.

Eğitimler, Fatih ilçesinde bulunan Emin Ali Yaşin İlkokulu ve Vedide Baha Pars Ortaokulu ile Eyüpsultan Belediyesi Bilgi Evleri'nde yoğun bir veli katılımı ile gerçekleştirildi. Okul ruh sağlığı taramalarında Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Birimi ile koordineli olarak çalışılarak öğrencilerin sorunları ele alındı. Yapılan taramalarda elde edilen bulgular öğrencilere destek sağlamak amacıyla okul Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Birimine iletildi.

Taramalar kapsamına Emin Ali Yaşin İlkokulu ve Eyüpsultan Belediyesi Bilgi Evleri'ndeki ilkokul öğrencileri alındı. Uygulama ile öğrencilerimiz, hem ilkokul öğrencilerinde ruh sağlığı risklerini değerlendirmiş hem de ruh sağlığı açısından riskli bir grup olan çocuk ve ergenlerle buluşmuş ve bu gruba yönelik ruh sağlığı uygulamalarına ait bütüncül bir yaklaşım kazanmış oldu.