Haberler
I.Ulusal Hemşirelik Öğrencilerinin Bilim Yolculuğu Kongresi Düzenlendi 24.10.2018

​İlkini gerçekleştirdiğimiz Ulusal Hemşirelik Öğrencilerinin Bilime Yolculuğu kongresi yoğun katılımla Erich Frank Konferans salonunda gerçekleşti.

İki gün boyunca süren kongreye Rektör Yardımcımız Prof. Dr. İbrahim Tuncay, Genel Sekreterimiz Zeynep Gökçen, Tıp Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Dilek Sema Arıcı, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Vekilimiz Prof. Dr. Rahmi Zeybek, yöneticilerimiz, akademisyenlerimiz, öğrencilerimiz ve 20 farklı şehirden 227 akademisyen ile öğrenciler katılım gösterdi.

Saygı duruşu ve İstiklal marşı ile başlayan I. Ulusal Hemşirelik Öğrencilerinin Bilime Yolculuğu Kongresinde açılış konuşmalarını gerçekleştiren Rektör Yardımız Prof. Dr. İbrahim Tuncay, "Bezmialem Vakıf Üniversitesi olarak sahip olduğumuz köklü gelenekle her zaman hemşirelerin önemini bilen bir kurum olarak bu mesleğe büyük önem veriyoruz. Kurulduğu dönemin en modern hastanelerinden biri olan Bezmiâlem Vakıf Gureba-i Müslimin Hastanesi, Cumhuriyet döneminde eğitimli hemşirelere ihtiyaç olduğunu bilerek hemşire okullarının kurulmasını desteklemiştir. 

2010 yılında Bezmialem Vakıf Üniversitesine dönüşen bu kurum, günümüzde de donanımlı hemşireler yetiştirerek sağlık alanının ihtiyacını karşılamaya devam etmektedir. Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanemizde, Dragos Hastanemizde ve diğer yerleşkelerimizde bu kutsal mesleği yerine getiren hemşirelerimizin arasında mezun öğrencilerimizin olması bizler için de ayrı bir gurur kaynağıdır. Eğitime, araştırmaya ve insana yatırıma önem veren üniversiteler olarak hemşirelerin kendilerini geliştirmeleri, tıptaki yaşanan gelişmeleri yakalayabilmeleri, dünyadaki değişim ve gelişmeleri sürekli izleyebilmeleri için birlikte çalışmaktayız. 

Ülkemizde sağlık alanında fark oluşturacak önemli işlere imza atan ve atmaya devam edecek olan siz değerli, akademisyenlere, hemşirelere ve öğrencilere emekleri için ayrı ayrı teşekkürü bir borç bilirim. Kongremizi katılımları ile zenginleştiren kıymetli misafirlerimize de ayrıca değinmek istiyorum. İki gün boyunca yoğun geçecek bu programda farklı konu başlıklarıyla gerçekleşecek panellerde engin bilgi birikimlerini bizlerle paylaşacak değerli akademisyenlere ve sunumlarını gerçekleştirecek hemşirelik bölümü öğrencilerine de ayrıca teşekkürlerimi sunarım." şeklinde konuştu.

Kongrenin planlanmasında ve gerçekleşmesinde büyük emekleri bulunan Hemşirelik Bölümü Öğretim Üyemiz Prof. Dr. Anayit Çoşkun'a ve hemşirelik bölümü öğrencilerimize teşekkür ederek konuşmalarına başlayan Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Vekilimiz Prof. Dr. Rahmi Zeybek, "İlkini gerçekleştirdiğimiz Hemşirelik Öğrenci Kongresinde Bezmiâlem ailemizin birer mensubu olan siz değerli öğrencilerimiz, akademisyenlerimiz ve kongreye katılım gösteren kıymetli misafirlerimiz ile bir arada olmanın mutluluğu içerisinde olduğumu belirtmek isterim. 

Sağlık Bilimleri Fakültemizde yer alan hemşirelik bölümümüzde diğer bölümlerimizde de olduğu gibi tam donanımlı, araştıran, bilimsel düşünmeyi ve bilimsel uygulamayı gerçekleştirebilen sağlık profesyonelleri yetiştirme yolunda doğru ve kendinden emin adımlarla ilerliyoruz. Kongremize katılımlarıyla zenginleştiren değerli katılımcılara saygılarımı sunar ve gerçekleştireceğiniz sunumlardan dolayı teşekkürlerimi iletirim." dedi.

Farklı konularda bilimsel oturumların gerçekleştiği I. Ulusal Hemşirelik Öğrencilerinin Bilime Yolculuğu Kongresi, öğrenciler tarafından gerçekleştirilen poster sunumların ödüllendirilmesi ardından sertifika takdimi ve toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi. ​

I.Ulusal Hemşirelik Öğrencilerinin Bilim Yolculuğu Kongresi Düzenlendi