Haberler
Beslenme ve Diyetetik bölümü Bezmialem’de Ramazan 25.09.2016

Beslenme ve Diyetetik bölüm Başkan’ı Prof. Dr. Metin Başaranoğlu tarafından hazırlanan konferans, Ramazan ayının ilk günü 6 Haziran Pazartesi saat 11:00’de Tıp Fakültesi Dekanlık Konferans Salonunda gerçekleştirildi. Aynı zamanda 6 Haziran dünya diyetisyenler günü de kutlandı. Konferansta Prof. Dr. Metin Başaranoğlu, Prof. Dr. Ertuğrul Taşan, Doç. Dr. Süleyman Bozkurt, Uzm. Dyt. Nazlı Acar Batar, Dyt. Betül Koçak, Uzm. Dyt. Başak Coşkun, Uzm. Dyt. Fatma Mert ve bölümümüz öğrencilerinden Merve Güney ve Ecem Ortasarı sunumlarını gerçekleştirdi.

“Obezite ve epidemiyolojisi”, “obezitenin neden olabileceğisorunlar”, “obez hastalara ramazan tavsiyeleri”, “ramazan ayında yapılan hatalar”, “ramazanda beslenme tavsiyeleri”, “yağlı karaciğer ve sonuçları”, “öğrencilerimizin gözünden ramazanda neden şişmanlıyoruz?” Konularının anlatıldığı konferansta katılım geniş çaplıydı.

Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Belce’nin kapanış konuşmasının ardından teşekkür belgeleri ve hediyelerin takdimi ile etkinlik son buldu. Konferansta anlatılanlar Bezmialem’de Ramazan adlı kitapçıkta toplandı ve bu kitapçık Bezmialem hastane ve polikliniklerinde halkın sağlıklı bir ramazan geçirmesi adına dağıtıldı.​

Beslenme ve Diyetetik bölümü Bezmialem’de Ramazan