Haberler
Hemşirelikte Bilim ve Kariyer Günleri: Hemşirelikte Bilişim 11.12.2020

​Hemşirelikte Bilim ve Kariyer Günleri kapsamında 7 Aralık 2020 tarihinde 'Hemşirelikte Bilişim' konulu etkinlik online olarak gerçekleştirilmiştir.

İstanbul Üniversitesi – Cerrahpaşa Florence Nightingale Hemşirelik Fakültesi Halk Sağlığı Hemşireliği Anabilim Dalı öğretim üyesi Sayın Doç. Dr. Selda SEÇGİNLİ, bilişim uygulamalarının gelişiminden ve bilgi topluluğu kavramından bahsederek konuşmasına başlamıştır. Teknolojik gelişmelerle birlikte hemşirelik mesleğinde de bilişimden söz edilmeye başlandığını belirtmiştir. Hemşirelik eğitimini geliştirmek, uygulamaları iyileştirmek ve hemşirelik mesleğini sağlık alanındaki değişikliklere hazırlamak için '21. yüzyılın en önemli yeterliliğinin teknolojiyi etkin ve doğru kullanma' olduğunu açıklayan Sayın SEÇGİNLİ konuşmasının devamında bilişim hemşireliğinin tarihçesinden ve bilişim hemşiresinin yeterliliklerinden söz ederek konuşmasını tamamlamıştır. Etkinliğe bölümümüz akademisyenleri ve öğrencileri dışında İstanbul Üniversitesi – Cerrahpaşa Florence Nightingale Hemşirelik Fakültesi Halk Sağlığı Hemşireliği Anabilim Dalı, İç Hastalıkları Hemşireliği Anabilim Dalı ve Kadın Sağlığı ve Hastalıkları Hemşireliği Anabilim Dalı öğretim üyelerinin, yüksek lisans öğrencilerinin ve İstanbul Medeniyet Üniversitesinden öğretim üyelerinin de katılımları olmuştur.

Konuşmaların ardından soruları yanıtlayan Sayın SEÇGİNLİ' ye Sayın Dr. Öğr. Üyesi Özcan ERDOĞAN teşekkürlerini ve sağlık temennilerini sunarak etkinliği sonlandırmıştır.


Hemşirelikte Bilim ve Kariyer Günleri: Hemşirelikte Bilişim