Haberler
PKU Workshop Çalışması Gerçekleştirildi 7.06.2017

Bezmialem Vakıf Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü 2. ve 3. sınıf öğrencileri 18 Mayıs Perşembe günü PKU Workshop çalışmasına katıldı.

Beslenme İlkeleri laboratuvarında gerçekleştirilen bu çalışmada PKU aile derneğinden gelen ve aynı zamanda PKU Özlenen Cafe'yi işleten dernek üyeleri konuğumuz oldu.

Fenilketonüri tanısı konmuş kişiler ve aileleri tarafından oluşturulmuş olan bu dernek, aynı zamanda gönüllü annelerin işlettiği bir cafe'ye sahip. Türkiye'nin farklı bölgelerindeki Fenilketonüri hastalarına uygun yemeklerin ulaştırılmasına ve bilincin arttırılmasına yardımcı olan dernek üyeleri, çalışmamızda tariflerin uygulanmasına da yardımcı oldular.

Simit, poğaça, kek, kurabiye, ekmek gibi yiyeceklerin hazırlandığı bu uygulamada, un, yumurta, süt gibi protein içeriği olan besinler uygun muadillerle değiştirilerek tarifler PKU hastasının tüketebileceği uygun hale getirildi.

Tamamını etkinliğe katılan öğrencilerin hazırladığı bu yiyecekler, içerik olarak farklı olsalar da lezzet olarak çok beğenildiler

PKU Workshop Çalışması Gerçekleştirildi