Haberler
Hemşirelik Haftası Kutlandı 27.05.2019

​Üniversitemiz, hemşirelik haftası vesilesiyle kutlama programı düzenledi.

Dekanlık Konferans Salonunda düzenlenen programa Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. İbrahim Tuncay ve Prof. Dr. Orhan Özturan, Tıbbi Direktörümüz Prof. Dr. Fadlullah Aksoy, Hemşirelik Bölüm Başkanımız Prof. Dr. Türkinaz Aştı, akademisyenler, hemşireler ve öğrencilerin yanı sıra akademik camiada çalışmalarıyla kendinden söz ettiren konuk akademisyenler de katılım gösterdi.

Açılış konuşmalarını gerçekleştiren Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Orhan Özturan, "Eğitime, araştırmaya ve insana yatırıma önem veren Bezmialem Vakıf Üniversitesi olarak hemşirelerimizin kendilerini geliştirmeleri, tıptaki yaşanan gelişmeleri yakalayabilmeleri, dünyadaki değişim ve gelişmeleri sürekli izleyebilmeleri için çalışmaktayız. Hem Sağlık Bilimleri Fakültesindeki eğitim kalitemiz hem de hastane tarafındaki nitelikli personelimiz ile Türkiye'de sağlık alanında fark oluşturarak önemli hizmetler sunmaktayız. Emekleriniz için her birinize teşekkür ediyorum. Siz değerli hemşirelerimizin ve sevgili öğrencilerimizin her zaman yanındayız. Hepinizin Hemşirelik Haftasını kutluyor, yaşamınızda başarılar diliyorum." ifadelerini kullandı.

Hemşireliğin insanlık tarihinin diğer sağlık meslekleriyle birlikte ilk var olan mesleklerinden olmasına değinen Tıbbi Direktörümüz Prof. Dr. Fadlullah Aksoy ise, "İnsanların yaşantılarını devam ettirebilmeleri, sağlıklı ve kaliteli bir yaşam sürdürebilmeleri için hemşirelik her zaman kritik önem taşır. Bu yüzden insanlık tarihi kadar eski olan bu kadim mesleğe kutsallık atfedilmiştir. Kutsal olan bu meslek, temelinde sabır, hüner ve hoşgörüyü barındırır. İnsanlarla birebir ilişki kuran hemşirelerimiz özellikle tedavi sürecinin iyiye yönlenmesinde büyük role sahiptir. Hastaların her evresinde yanında olan siz değerli hemşirelerimize bu yüzden büyük görevler düşmektedir. Bir hastanede doktorundan hemşiresine kadar herkes temelde insanların hayatını sürdürebilmeleri için çalışmaktadır. Sağlık alanlarında hizmet veren herkes çok kıymetli ve değerlidir. Bezmialem Vakıf Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanemizde ve diğer yerleşkelerimizde bu kutsal mesleği yerine getiren hemşirelerimiz görevlerini en başarılı şekilde gerçekleştirerek bu kurumun birer lokomotifi, birer mihenk taşı olmuştur. Bünyemizde yer alan Dragos Hastanemizde de hemşirelerimiz sağlık hizmeti vermeye var gücüyle çalışmakta ve Bezmialem hizmet kalitesini bu bölgeyle de buluşturmaktadır." şeklinde konuştu.

Hemşirelik Haftası vesilesiyle düzenlenen kutlama programı açılış konuşmalarının ardından insanlık tarihinin ilk var olan mesleklerinden olan hemşirelik mesleğinin tarihçesi ve hemşireliğin hayata dokunuşlarını içeren sunumlar eşliğinde sona erdi.

 

 

 


Hemşirelik Haftası Kutlandı