Halk Sağlığı Hemşireliği Klinik Uygulamaları Kapsamında Okul Ziyaretlerimiz 26.10.2021

Hemşirelik Bölümümüz Halk Sağlığı Hemşireliği klinik uygulamaları kapsamında okul sağlığı hemşireliği uygulamalarının yapılabilmesi için Emin Ali Yaşin İlkokulu ile Vedide Baha Pars Ortaokulu Müdürlükleri ile görüşmeler gerçekleştirilmiştir. Görüşmelere Hemşirelik Bölümümüz akademisyenlerinden Öğr. Gör. Dr. Nareg Doğan ve Arş. Gör. Yasemin Adıgüzel ile Sağlık Bilimleri Fakülte Sekreteri Ali Eray Çopur katıldı. Akademisyenlerimiz tarafından okul müdürlerine okul sağlığı hemşireliği uygulamalarının önemi, bu faaliyetler kapsamında okul öğrencilerine yapılacak sağlık taramaları ve sağlık eğitimleri hakkında bilgilendirme yapıldı. Okulların olumlu yaklaşımının ardından öğrencilerin uygulamayı gerçekleştirebilecekleri alanlar gözden geçirildi.

Akademisyenler tarafından klinik uygulamaların yürütülebilmesi kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı izin sürecine başvurulacağı ve detaylar için iletişimde kalınacağı iletildi.

Karşılıklı olarak iyi temenniler sunularak görüşmeler sonlandırıldı. ​​

Halk Sağlığı Hemşireliği Klinik Uygulamaları Kapsamında Okul Ziyaretlerimiz