Haberler
Üniversitemizde Hemşirelik Haftası Kutlandı 17.05.2018

​Üniversitemizde gerçekleştirilen etkinlik ile Hemşireler Haftası kutlama programı düzenlendi.

Dekanlık Konferans salonumuzda gerçekleştirilen etkinliğe Rektörümüz Prof. Dr. Rümeyza Kazancıoğlu, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. İbrahim Tuncay, Genel Sekreterimiz Zeynep Gökçen, Tıp Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Dilek Sema Arıcı, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Ahmet Belce, Hastane Tıbbi Direktörümüz Prof. Dr. Fadlullah Aksoy, Hemşirelik Bölümü Bölüm Başkanı Prof. Dr. Türkinaz Aştı, yöneticilerimiz, akademisyenlerimiz, hemşirelerimiz ve öğrencilerimiz katılım gösterdi.

İstiklal marşı ve saygı duruşu ile başlayan program Rektörümüz Prof. Dr. Rümeyza Kazancıoğlu'nun açılış konuşmaları ile devam etti. Prof. Dr. Rümeyza Kazancıoğlu, "İnsanlık tarihinin diğer sağlık meslekleriyle birlikte ilk var olan mesleklerindendir hemşirelik.  İnsanların yaşantılarını devam ettirebilmeleri, sağlıklı ve kaliteli bir yaşam sürdürebilmeleri için hemşirelik her zaman kritik önem taşır. Bu yüzden insanlık tarihi kadar eski olan bu kadim mesleğe kutsallık atfedilmiştir. Kutsal olan bu meslek, temelinde sabır, hüner ve hoşgörüyü barındırır. İnsanlarla birebir ilişki kuran hemşirelerimiz özellikle tedavi sürecinin iyiye yönlenmesinde büyük role sahiptir. Hastaların her evresinde yanında olan siz değerli hemşirelerimize bu yüzden büyük görevler düşmektedir. Bir hastanede doktorundan hemşiresine kadar herkes temelde insanların hayatını sürdürebilmeleri için çalışmaktadır. Sağlık alanlarında hizmet veren herkes çok kıymetli ve değerlidir. Kurucumuz Bezmialem Valide Sultan, her zaman fakirin, fukaranın yanında yer almış ve vakıf kültürünün geliştirilmesinde büyük rol oynamıştır. Yaklaşık iki asırdır 'önce sağlık' diyen Bezmialem geleneğinin sürdürülmesinde siz hemşirelerimizin hakkı büyüktür. Güler yüzünüzle, onların yaralarını sarmanızla, merhamet ve şefkatinizle bu hayrın ve geleneğin devamını sağlıyorsunuz." ifadelerini kullandı.

Konuşmalarını gerçekleştiren Genel Sekreterimiz Zeynep Gökçen ise, "Bu kutlu mesleği ifa eden tüm hemşirelerimizin Hemşireler Haftasını kutlarım. Bezmialem Vakıf Üniversitesinde bu kutsal mesleği yerine getiren hemşirelerimiz görevlerini en başarılı şekilde gerçekleştirerek bu kurumun birer lokomotifi, birer mihenk taşı olmuştur. Bünyemizde yer alan Bezmialem Vakıf Üniversitesi Dragos Hastanemizde de hemşirelerimiz sağlık hizmeti vermeye var gücüyle çalışmaktadır." dedi.

Hastane Tıbbi Direktörümüz Fadlullah Aksoy, "Doktorundan hemşiresine, teknikerinden güvenliğine hepimiz kadar bir aileyi temsil ediyoruz. Bu aile içerisinde de hemşirelerimiz üstlendiği kutsal görev yadsınamaz. Tüm hemşirelerimiz haftasını kutluyor, mesleklerinde başarılar diliyorum." ifadelerini kullandı.

Program, Hemşireliğin Tarihçesi, Koruyucu Sağlık Hizmetlerinde Sağlık Hakları, Kadın Sağlığı, Çocuk Sağlığı ve Hakları konulu konferansların ardından sona erdi. ​

Üniversitemizde Hemşirelik Haftası Kutlandı