Haberler
Üniversitemizde Hemşirelik Haftası Kutlandı 16.06.2022

12-18 Mayıs Hemşirelik Haftası, üniversitemizde düzenlenen bir etkinlikle kutlandı. Çeşitli mesleki sunumların gerçekleştirildiği etkinlikte modern hemşireliğin kurucusu kabul edilen Florence Nightingale de bir tiyatro oyunuyla anıldı.

Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümümüz, Öğrenci Hemşireler Derneğimiz, (ÖHDER) Sağlığın Renkleri Kulübümüz ve hastanemizin Hemşirelik Hizmetleri Müdürlükleri iş birliğinde, üniversitemizin Abdülhamid Han Oditoryumu'nda yer alan Erich Frank Konferans Salonu'nda, “Hemşireler: Öncü Bir Ses Hemşireliğe Yatırım Yapın ve Haklara Saygı Gösterin" temasıyla gerçekleştirilen etkinliğe, Rektörümüz Prof. Dr. Rümeyza Kazancıoğlu, Başhekimimiz Prof. Dr. Alpaslan Mayadağlı, Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölüm Başkanımız Prof. Dr. Türkinaz Aştı, Hastane Hemşirelik Hizmetleri Müdürümüz Ayşen Karabacak, Dragos Hastanesi Hemşirelik Hizmetleri Müdürümüz Emine Yavuz, akademisyenlerimiz, hemşirelerimiz ve öğrencilerimiz katılım gösterdi.

HEMŞİRELİK HAKLARINA VURGU

Hemşirelik haklarına vurgu yapılan etkinlikte, açılış konuşmalarından sonra Türk Hemşireler Derneği Yönetim Kurulu Üyesi ve Hacettepe Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Doğum ve Kadın Hastalıkları Hemşireliği Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Gülten Koç “Hemşirelik Haklarının Korunmasında Örgütlenmenin Önemi" konulu sunumunu gerçekleştirdi. Ardından üniversitemiz Hemşirelik Bölümü tarafından hazırlanan “Hemşireler: Öncü Bir Ses Hemşireliğe Yatırım Yapın ve Haklara Saygı Gösterin" ICN temasının vurgulandığı çeşitli videolardan kesitler, hastanemizden ve Hemşirelik Bölümümüzden görüntülerin yer aldığı “Hemşirelik Hakları" konulu video gösterimi yapıldı.

FLORENCE NIGHTINGALE UNUTULMADI

Video gösteriminden sonra Hemşirelik öğrencilerimiz tarafından Florence Nightingale'in Kırım Savaşı döneminin canlandırıldığı, modern hemşireliğin doğuşu konulu “Florence Nightingale Canlandırma Gösterisi" tiyatro oyunu sergilendi. Tiyatro oyunu sonrasında bu defa Hastanemiz Hemşirelik Hizmetleri Müdürlükleri tarafından hazırlanan “Hemşirelik Hakları" konulu video yayınlandı. Son olarak Hemşirelik Bölümümüzden Öğr. Gör. Elif Koyuncuoğlu “Hemşirelik Eğitimini Güçlendirme: Hemşirelik Eğitiminde Ulusal ve Uluslararası Akreditasyon" konulu sunumunu gerçekleştirdi.

Program, üniversitemiz Müzik Kulübü öğrencileri tarafından sunulan müzik dinletisiyle sona erdi.


Üniversitemizde Hemşirelik Haftası Kutlandı