Haberler
Sağlık Bilimleri Fakültesi Öğrencileri Beyaz Önlüklerini Giydi 7.11.2018

​2018-2019 Sağlık Bilimleri Fakültesi 1. sınıf öğrencileri için Beyaz Önlük Giydirme Töreni düzenlendi.

Erich Frank Konferans Salonunda gerçekleşen törene Rektörümüz Prof. Dr. Rümeyza Kazancıoğlu, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Orhan Özturan, Rektör Danışmanımız Prof. Dr. Erdal Tekarslan, Genel Sekreterimiz Zeynep Gökçen, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Vekilimiz Prof. Dr. Rahmi Zeybek, yöneticilerimiz, akademisyenlerimiz, velilerimiz ve öğrencilerimiz katılım gösterdi.

Öğrencilerimizin büyük bir heyecan ve coşkuyla hazırlandıkları beyaz önlük giydirme töreni Rektörümüz Prof. Dr. Rümeyza Kazancıoğlu'nun açılış konuşmaları ile başladı. Rektörümüz Prof. Dr. Rümeyza Kazancıoğlu, "Ortalama insan ömrünün uzaması, hastalıkların çeşitlenmesi, yeni ihtiyaçların doğması ve bilimsel gelişmeler sağlık sektöründe yeni iş ve meslek alanlarının ortaya çıkmasına neden olmuştur. Sağlık alanındaki bu ihtiyaçları karşılamak açısından Sağlık Bilimleri Fakültesi büyük önem ve değer taşımaktadır. Bezmialem olarak, dünyayla birlikte ülkemizde de hızla gelişen sağlık sektörünün ihtiyaç duyduğu alanlarda geleceğin yöneticilerini, sağlıkçılarını ve personellerini yetiştirmek önceliğimizdir. Sağlık Bilimleri Fakültesinde yer alan "Fizyoterapi ve Rehabilitasyon, Hemşirelik, Odyoloji, Sağlık Yönetimi, Beslenme ve Diyetetik, Ergoterapi" bölümlerinde tam donanımlı, araştıran, bilimsel düşünmeyi ve bilimsel uygulamayı gerçekleştirebilen sağlık profesyonelleri yetiştirmeyi hedefliyoruz. Sevgili öğrencilerim, bugün giyeceğiniz beyaz önlükler ile hayatınızda yepyeni bir sayfa açılıyor. Hem öğrencilik döneminizde hem de ilerideki meslek yaşamınızda biraz sonra giyeceğiniz beyaz önlüğü layıkıyla taşıyacağınıza inancımız tamdır." şeklinde konuştu.

Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Rahmi Zeybek ise "Öğrencilerimize hem mesleki anlamda hem insani anlamda örnek teşkil etmeye çalışıyoruz. Siz değerli velilerimizin bizlere emanet ettiği çocuklarımızı sağlık dünyasının özverili bir neferi haline getirme gayesindeyiz. Bezmialem olarak, dünyayla birlikte ülkemizde de hızla gelişen sağlık sektörünün ihtiyaç duyduğu alanlarda  geleceğin yöneticilerini, sağlıkçılarını ve personellerini yetiştirmek önceliğimizdir." ifadelerini kullandı.

Açılış konuşmalarının ve sunumların ardından öğretim üyelerimiz öğrencilerimize beyaz önlüklerini giydirdi. Tören, hatıra fotoğrafı çekimi ardından sona erdi.​

Sağlık Bilimleri Fakültesi Öğrencileri Beyaz Önlüklerini Giydi