Hemşirelik Öğrencilerimizden "Sosyal Medya Bağımlılığı" Etkinliği 17.11.2022

​​​Sağlığın Renkleri Hemşirelik Kulübü'nün düzenlediği 'Sosyal Medya Bağımlılığı' etkinliğine konuk olan Uzman Psikolog Kinyas Tekin sosyal medya bağımlılığını anlattı.

Sosyal Medya Bağımlılığı sunumu kapsamında Uzman Psikolog Kinyas Tekin öncelikli olarak 'sosyal medya nedir?' sorusu üzerinden sosyal medyayı tanıttı ve sosyal medya platformlarını görsel olarak gösterdi.

"Ürüne Para Ödemiyorsanız Ürün Sizsiniz"

Türkiye'deki sosyal medya kullanıcısı istatistiklerini bizlere sunan Uzman Psikolog Kinyas Tekin, sosyal medyanın psikolojimizi nasıl etkilediğinden bahsetti. Bağımlılıkta ortak özellikleri aktararak bağımlılığın nasıl oluştuğunu 'Kanca (Hook) Modeli' üzerinden bizlere anlattı. Tekin, Tristan Harris'in “If you're not paying fort he product, you are the product" (Ürüne para ödemiyorsanız ürün sizsiniz) sözüne vurgu yaparak sunumunu tamamladı.

Sunumunun ardından, etkinliğe katılan öğrencilerimizin ve etkinliğe katılan hocalarımızın sorularını yanıtlayan Uzman Psikolog Kinyas Tekin'e, Dr. Öğr. Üyesi Özcan Erdoğan ve Dr. Öğr. Üyesi Nareg Doğan tarafından teşekkür belgesi takdim edildi.

Hemşirelik Öğrencilerimizden "Sosyal Medya Bağımlılığı" Etkinliği