Fakültemiz SABDEK Toplantısında 26.12.2022

Fakültemiz, 14'üncü 14. Sağlık Bilimleri Fakülteleri Dekanlar Konseyi (SABDEK) Toplantısı'na katılım sağladı.

14'üncü Sağlık Bilimleri Fakülteleri Dekanlar Konseyi Toplantısı 19-20 Aralık tarihleri arasında Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi'nde gerçekleştirildi.

Fakültemiz adına Dekan Yardımcımız Doç. Dr. Kerem Toker'in katılım gösterdiği toplantıda SABDEK Yürütme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Hülya Gökmen Özel konseyin 5 temel amaçtan oluşan eylem planını açıkladı. Ardından Sağlık Bilimleri Fakülteleri bünyesinde yer alan bölümlerin eğitim-öğretim kalitesinin sürekli iyileştirilmesi ve 21'inci yüzyılın gerektirdiği temel beceri ihtiyaçlarına adaptasyonu için izlenmesi gereken yol haritası tartışıldı. Bununla birlikte kurumsal akreditasyon ve program akreditasyon süreçlerinin ayrıntılı olarak incelendiği toplantıda güncellenen çekirdek eğitim programlarının (ÇEP) mevcut müfredatlara entegrasyonu için izlenmesi gereken yöntem ve stratejiler hakkında Doç. Dr. Salih Bardakçı tarafından bilgi verildi.

Toplantı, 15'inci konsey toplantısının Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi uhdesinde gerçekleştirme kararı alınmasıyla sona erdi.

Fakültemiz SABDEK Toplantısında