Haberler
ÖHDER’den Hemşirelik Bölümümüze Ziyaret 5.09.2023

Öğrenci Hemşireler Derneği (ÖHDER) Yönetim Kurulu temsilcileri, Hemşirelik Bölümümüzü ziyaret etti.

Yönetim kurulundaki öğrencilerden ÖHDER Başkan Yardımcısı ve Marmara Bölgesi Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Canbaz, ÖHDER Marmara Bölgesi Ekip Lideri Aleyna Karayel ve ÖHDER Marmara Bölgesi Ekip Lider Yardımcısı Muhsin Ali Uçum, 17 Ağustos 2023 tarihinde Hemşirelik Bölümümüzü ziyaret ettiler.

Dış paydaş toplantısı yapıldı

Ziyaret kapsamında öğrenciler ile Sağlık Bilimleri Fakültesi (SBF) Dekan Yardımcımız Doç. Dr. Kerem Toker, Hemşirelik Bölüm Başkanımız Prof. Dr. Türkinaz Aştı ile SBF Sekreteri Ali Eray Çopur, bölüm öğretim üye ve elemanlarından Dr. Öğr. Üyesi Nareg Doğan, Öğr. Gör. Elif Koyuncuoğlu, Öğr. Gör. Mahmut Dağcı, Öğr. Gör. Funda Çam, Öğr. Gör. Yasemin Kıyak, Arş. Gör. Yasemin Adıgüzel ve Arş. Gör. Aslı Özbay ve ÖHDER BVU Hemşirelik Bölümü temsilcisi mezun Rümeysa Betül Berber katılımıyla dış paydaş toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantıda neler konuşuldu?

Toplantıda ÖHDER Yönetim Kurulu temsilcilerinin ve kurumumuz üyelerinin hemşirelik eğitiminde kurumların taahhüt ettiği program çıktılarına, öğrencinin program çıktılarına ulaşmada takip ve değerlendirme sürecine (bitirme sınavı, öğrenci karnesi vb.) hemşirelik lisans eğitiminde öğrencinin kişisel ve mesleki gelişimi ile yaşam boyu öğrenmelerini destekleyecek etkinliklere ilişkin görüşleri alındı. Toplantı konularının ardından fakülte ve bölümde yer alan Anatomi Laboratuvarı, Mikrobiyoloji Laboratuvarı, Hemşirelik Temel Eğitim Laboratuvarı, Doç. Dr. Nesrin Reis Temel Beceri ve Simülasyon Laboratuvarı, Bilgisayar Laboratuvarı, kütüphane, yemekhane ve diğer sosyal alanları tanıtıldı.

“ÖHDER ile öğrenciler ortak bir güç oluşturdu"

Hemşirelik eğitim sisteminin öğrenci gözüyle değerlendirilmesine fırsat sunan toplantıda temel hemşirelik kazanımlarının edinilmesinde mihenk taşlarını oluşturan teorik, laboratuvar ve klinik uygulamaların standardizasyonundaki öneme vurgu yapıldı. Bölüm Başkanımız Prof. Dr. Türkinaz Aştı, 2006 yılında kurulmuş olan ÖHDER ile hemşirelik öğrencilerinin ortak bir güç oluşturduğunu ve mesleki örgütlenme adına bunun çok önemli olduğunu belirtti. Sayın Dekan Yardımcımız Doç. Dr. Kerem Toker, sivil toplum kuruluşlarının mesleki organizasyonda önemli rol oynadığını belirtti. Aynı zamanda sivil toplum örgütlerine yönelik akademik çalışmaları olduğunu belirten Doç. Dr. Toker, hiçbir meslekte böyle bir örgütsel gücü görmediğini iletti.

Yapılması planlanan kongre, sempozyum gibi bilimsel etkinliklerde ÖHDER ile iş birliği yapılabileceği belirtilerek toplantı tamamlandı. Teşekkür ve temennilerin ardından ÖHDER Yönetim Kurulu temsilcilerine Bezmialem Vakıf Üniversitesine ait hediyeler takdim edildi.

ÖHDER’den Hemşirelik Bölümümüze Ziyaret