Haberler
Emzirme Haftası Etkinliği Gerçekleştirildi 13.10.2023
Emzirme Haftası Etkinliği Gerçekleştirildi

Bezmialem Vakıf Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü ve Kadın Sağlığı Kulübü iş birliği ile 1-7 Ekim Emzirme Haftası kapsamında, anne sütünün önemi hakkında halkı bilinçlendirmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla, 12 Ekim 2023 Perşembe günü Emzirme Haftası Farkındalık Etkinliği gerçekleştirildi.

Etkinlik kapsamında, Bezmialem Vakıf Üniversitesi Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum polikliniğinde yer alan emzirme odasında polikliniğe muayene için gelen hamile kadınlara ve Kadın Hastalıkları ve Doğum servisindeki hasta odalarında yatan hamile ve lohusa kadınlara, emzirme hakkında bilgi veren broşürler verildi. Ardından öğrencilerimiz tarafından emzirme eğitimi, anne sütünün önemi, anne sütünün saklama koşulları, süt arttırıcı besinler ve yöntemler, anne sütünün bebeğe ve kadına faydaları hakkında detaylı hemşirelik eğitimi verildi. Hastanemizin anne ve bebek dostu hastane olduğu ve anne sütü ve emzirmeyi desteklediği ayrıca belirtildi.

Eğitim alan kadınlar ve ailelerin keyifle karşıladığı ve memnuniyet duyduğu etkinlik kapsamında yaklaşık 30 kadına eğitim verildi ve 50 kişiye broşür dağıtıldı​

Emzirme Haftası Etkinliği Gerçekleştirildi