Haberler
​Meme Kanseri Farkındalık Ayı Etkinliği Gerçekleştirildi 27.10.2023

Meme Kanseri Farkındalık Ayı Etkinliği Gerçekleştirildi

Bezmialem Vakıf Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü ve Kadın Sağlığı Kulübü iş birliği ile Meme Kanseri Farkındalık Ayı kapsamında, meme kanserinin önlenebilir ve erken teşhis edilebilir olduğu hakkında halkı bilinçlendirmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla, 26 Ekim 2023 Perşembe günü Meme Kanseri Farkındalık Ayı Etkinliği gerçekleştirildi.

Etkinlik kapsamında, Bezmialem Vakıf Üniversitesi Hastanesi giriş katına stant kuruldu. Akademisyenlerimiz ve öğrencilerimizin görev aldığı stantta, halka yönelik olarak meme kanseri tanı ve tarama programları hakkında bilgi ve evde kendi kendine meme muayenesi hakkında birebir eğitimler verdi. Ayrıca, meme kanseri hakkında daha detaylı bilgi içeren broşürler ile farkındalık oluşturmak için meme kanserini temsil eden pembe kurdela yakaya takılmak üzere dağıtıldı. Halk tarafından yoğun ilgiyle karşılanan birebir eğitimlerde sorular yanıtlandı. Etkinliğimize Hemşirelik Bölümü akademisyenleri ve Kadın-Doğum hekimleri katılım sağladı.

Meme kanserinin bir son olmadığı erken teşhis edildiği takdirde sağlıklı yaşam ömrünün uzayabileceğini vurgulamayı amaçlayan etkinlik, meme kanserini atlatmış hastalarında katılımıyla yaklaşık 150 kişiye ulaşarak büyük ilgi gördü.

​Meme Kanseri Farkındalık Ayı Etkinliği Gerçekleştirildi