Haberler
“8 Eylül Dünya Fizyoterapi Günü” Bezmialem’de Kutlandı 31.01.2016

BVÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü ve Türkiye Fizyoterapistler Derneği ‘‘8 Eylül Dünya Fizyoterapi Günü’’ etkinlikleri kapsamında bir konferans düzenledi. Okulumuz Dekanlık Konferans salonunda gerçekleşen etkinliğe BVU Tıp fakültesi ve Sağlık Bilimleri Fakültesi hocaları, İstanbul’daki birçok Fizyoterapi ve Rehabilitasyon bölümünün Bölüm Başkanları, hocaları ve öğrencileri ile farklı kliniklerde görev yapan Fizyoterapistler katıldı. Türkiye Fizyoterapistler Derneği İstanbul İl Temsilcisi Sayın Yrd. Doç. Dr. Alis Kostanoğlu açılış konuşmasında Fizyoterapistlik mesleğini tanımlayarak meslek derneğinin kuruluşu ve faaliyetlerinden söz etti. Mesleğe dair sorunlardan da söz eden Kostanoğlu, meslek derneğinin 8 Eylül Fizyoterapi Günü dolayısıyla yayımladığı basın bildirisi hakkında bilgi verdi. Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölüm Başkanı Sayın Prof. Dr. H. Nilgün Gürses konuşmasında bu sene Fizyoterapist mesleğinde 50. Yıl mezunlarının verildiği sırada BVU SBF Fizyoterapi Rehabilitasyon Bölümü olarak ilk mezunlarını vermiş olmanın mutluluğunu bizlerle paylaştı. Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Sayın Prof. Dr. Ahmet Belce ve BVÜ Rektör Yardımcısı Sayın Prof. Dr. Ethem Güneren’in açılış konuşmalarının ardından program başladı.

Bize başka bir açıyla İstanbul’u anlatan Göğüs Kalp ve Damar Cerrahi Uzmanı Sayın Doç. Dr. Atilla Gürses’in “Gökyüzünden İstanbul’’ isimli sunumu konuklar tarafından ilgiyle izlendi.

Daha sonra Sayın Prof. Dr. H. Nilgün Gürses’in oturum Başkanlığında Yeditepe Üniversitesi SBF Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölüm Başkanı Sayın Prof. Dr. Serap İnal tarafından “Geriatride Spor ve Rekreasyonel Aktiviteler’’ adlı konferans ile program devam etti. Sayın İnal’ın konuşması ve sunumunun görselleri egzersiz ve sporun yaşı olmadığını bizlere bir kez daha gösterdi.

İstanbul Fizyoterapist camiasının buluştuğu toplantı konferans veren hocalarımıza plaket takdiminin ardından mesleğe dair temenni ve iyi dileklerle son buldu.​

“8 Eylül Dünya Fizyoterapi Günü” Bezmialem’de Kutlandı