15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Etkinlikleri 25.07.2019
'15 Temmuz Anma Programı' 15-19 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirildi.​

Bezmialem Vakıf Üniversitesi mensupları ilk günkü gibi vatan nöbetini bırakmadı. 15 Temmuz pazartesi günü şehitlerimizin ruhuna ithafen dağıtılan ikramdan sonra Rektörlük önünden Fatih Emniyet Müdürlüğüne kadar "Darbeye Karşı Omuz Omuza" sloganlarıyla vatan caddesinde demokrasi yürüyüşünü gerçekleştirdi.

16 Temmuz salı günü 15 Temmuz hain darbe girişiminde vatanı uğruna canlarını hiçe sayan aziz şehitlerimiz, "Edirnekapı 15 Temmuz Şehitliği'nde" ruhlarına okunan Kuran-ı Kerim tilavetiyle anıldı.

Şehit Prof. Dr. İlhan Varank'ın ismini taşıyan yerleşkemizde adına yaptırılan anı köşesinde Rektör Danışmanımız Prof. Dr. Erdal Tekarslan ve Genel Sekreter Yardımcımız Hatice Kösretaş'ın katılımlarıyla "Prof. Dr. İlhan Varank'ı Anma Programı" gerçekleştirildi. Program sonunda anı defterine duygu ve düşünceler aktarıldı.

15 Temmuz gecesi demokrasiye sahip çıkmak ve ülkemizin bekası için fedakarca direniş gösteren güvenlik güçlerimizin başında olan İstanbul İl Emniyet Müdürümüz Sayın Dr. Mustafa Çalışkan'dan o geceyi ve yaşananları dinlediğimiz  '15 Temmuz Destanı Konferansı' 17 Temmuz Çarşamba günü Dekanlık Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi.

Ayrıca 15-19 Temmuz tarihleri arasında üniversitemiz Vatan Yerleşkesi Abdülhamid Han Oditoryumu'nda 15 Temmuz darbe günü necip milletimizin göstermiş olduğu duruşu diri tutmak, 15 Temmuzda gerçekleşen hain darbe girişimini, 15 Temmuz Şehitler Köprüsünde yaşananları oradakilerin gözünden görmeleri amacıyla yaklaşık 500 personel ve öğrencilerimizin yoğun ilgi gösterdiği sanal gerçeklik gözlüğü standı kurulmuştur. ​