2020-2021 Eğitim Öğretim Yılı Engelsiz Öğrenci Birimi Etkinlikleri 31.12.2021

Engelli Öğrenci Birimimizin İşbirliği Yaptığı Kişi Ve Kurumlarla Gerçekleştirdiği Etkinlikler

Konferans, Kültürel Etkinlik ​

3 Aralık Dünya Engelliler Günü Etkinliği
Bezmialem Vakıf Üniversitemizde engellilerin sorunlarına dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak için Dünya Engelliler Günü dolayısıyla etkinlik düzenlendi. 'Engelsiz Bir Dünya İçin Hep Birlikte Elele' başlığıyla programımız İBB Müzik Grubu, işitme engelli lise öğrencileri ve üniversite öğrencilerimizden oluşturulmuş işaret dili istiklal marşı ekibi, görme engelliler skeç ekibi ve tekerlekli sandalye basketbol takımı katılımıyla gerçekleştirildi. Empa​ti Parkuru oluşturularak görme engelli ve fiziksel engelli bireylerimizle empati kurmaları sağlandı. Son olarak "Engelliliğe Toplumsal Bakış" -"Engelli Bireylerin Yaşam Koşulları ve Kolaylaştırılması" - "Engelli Bireylerde Fiziksel Aktivite ve Spor" başlıklı konferanslarla tamamlanmıştır.

Gezi etkinlikleri

Engelliler Sarayı Gezisi
Öğrencilerimiz ile farkındalık oluşturmak adına Bağcılar Belediyesi Engelliler Sarayı ziyareti gerçekleştirildi.   Öğrencilerimizin engellilere yönelik yapılan eğitimleri yerinde görmeleri sağlandı.

Tandem Bisiklet Etkinliği
Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında görme engelli bireylerimize yönelik tandem bisiklet etkinliği düzenlendi. Etkinliğimiz görme engelli ortaokul öğrencileri ve üniversite öğrencilerimizin eşliği ile birlikte Emirgan korusunda gerçekleştirilmiştir.

Öğrenci kulüpleri faaliyetleri hakkında kısa bilgi

Altı Üstü Bir Kapak Ekinliği
Sağlık Kültür ve Spor Direktörlüğümüze bağlı "Elim Sende Öğrenci Kulübü"yle Türkiye Omurilik Felçlileri Derneğine destek olmak amacıyla plastik kapak toplama kampanyası gerçekleştirildi.

Ergoterapi Kulübü 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Farkındalık Etkinliği
Sağlık Kültür ve Spor Direktörlüğümüze bağlı "Ergoterapi Öğrenci Kulübü"yle engelli bireylere fırsat eşitliği sağlamayı, günlük yaşama tam katılımı, bağımsız yaşamı ve ekonomik yeterliliği geliştirmeyi amaçlayan bilgilendirici broşür dağıtıldı.

Karanlıkta ve Sessizlikte Diyalog Etkinliği
Sağlık Kültür ve Spor Direktörlüğümüze bağlı "Türk Tıp Öğrencileri Birliği Öğrenci Kulübü"yle, öğrencilerimizde farkındalık oluşturmak adına, Gayrettepe Metro istasyonundaki karanlıkta ve sessizlikte diyalog etkinliği gerçekleştirildi.

Engelli takımı, engelli öğrenci toplulukları

Bezmialem Özel Olimpiyat Oyunları

Engelliler Haftası kapsamında Spor ve Farkındalık konulu geleneksel olarak her yıl düzenlediğimiz "Bezmialem Özel Olimpiyat Oyunları" Programımız 8 farklı branştan 90 engelli sporcu bireylerimizin katılım sağladığı, engelli bireylerimizin bizzat yapmış oldukları resim sergisi ve Bağcılar Belediyesine bağlı engelli bireylerimizden oluşturulmuş müzik grubunun konseri ile güzel bir etkinlik gerçekleştirilmiştir.

Üniversitelerarası Futbol Turnuvası

Sosyal farkındalığı vurgulamak amaçlı düzenlenen Üniversiteler arası Futbol Turnuvasına Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Ortopedik Protez ve Ortez Programı öğrencilerimizle katılım sağladık ve 3. olarak turnuvayı tamamladık.

Tekerlekli Sandalye Basketbol Maçları
Sosyal farkındalık ve toplumsal engelleri kaldırmak üzere Tekerlekli Basketbol Süper Lig maçlarına üniversite öğrencilerimizle birlikte seyirci olarak katılım sağlamaktayız.

Yararlı Ceylanlar Etkinliği
Engelli Öğrenci Birimi olarak, İstanbul Ticaret Üniversitesi Engelli Öğrenci Birimi işbirliği ile Dünya Engelliler Günü kapsamında İstanbul Ticaret Üniversitesi'nde yapılan "İyilik Senfonisi' adlı etkinliğe sosyal duyarlılık ve farkındalığı arttırmak amaçlı öğrencilerimizle birlikte katılım sağlanmıştır. Etkinlikte engelli bireylerin müzik eşliğinde gösteriler ve konsere yer verildi.

İyilik Senfonisi Bezmialem'de Etkinliği
Engelli Öğrenci Birimimiz tarafından, 02 Ocak 2019 tarihinde üniversitemiz Dekanlık Konferans Salonunda "İyilik Senfonisi ile Bezmialem Türk Sanat Müziği Korosu Buluşuyor" konulu konser gerçekleştirilmiştir. Bezmialem'de özel çocuklardan oluşan yararlı ceylanlar müzik topluluğunu ağırlanmıştır. Programda Bezmialem Türk Sanat Müziği Korosu Konseri ve İyilik Senfonisi Konseri performansları sergilenmiştir.

Sanatla Terapi Şenliği Etkinliği
Engelli Öğrenci Birimimiz ve Direktörlüğümüze bağlı TıbDoSt kulübümüz ile Şehit Uzman Çavuş Selim Topal Özel Eğitim Uygulama Okulu öğrencilerinin katılımlarıyla gerçekleştirilen, özel öğrencilerin etkin rol aldığı Sanatla Terapi Şenliği etkinliğimiz eğlenceli, coşkulu ve bir o kadar da duygu dolu anlara sahne oldu.

Engelli Bireylere Yönelik Toplantı, Çalıştay ve Diyalog Programları
Engelli Öğrenci Birimi olarak Yüksek Öğretim Kurumu, Üniversiteler ve Özel Kurumların engellilere yönelik düzenlediği il dışı ve il içi toplantı, çalıştay ve diyalog programlarına katılım sağlayarak yapmış olduğumuz çalışmalarla tecrübelerimizi, fikirlerimizi anlatıp destek olduk.

3-aralik-dunya-engelliler-gunu1.jpg
3 Aralık Dünya Engelliler Günü
bvu-ozel-olimpiyat-oyunlari.jpg
Bezmialem Özel Olimpiyat Oyunları