İstanbul'da Deprem ve Tsunami Tehlikesi 22.06.2022

Bezmialem Vakıf Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Direktörlüğü ev sahipliğinde “İstanbul'da Deprem ve Tsunami Tehlikesi" konulu etkinlik Vatan Yerleşkesi Dr. Fatma Şakir Memik Amfisi'nde düzenlendi.

Düzenlenen etkinliğe Yıldız Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi Dekanı ve Doğa Bilimleri Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Şükrü Ersoy konuk olarak katılım sağladı.  Türkiye'nin bir deprem ülkesi olduğunu ve bundan dolayı deprem farkındalığının artırılması gerektiğini vurgulayan Ersoy, Türkiye sınırları içerisinde 8'den büyük deprem olmayacağını sadece Güneybatı Anadolu'da, Yunan Adaları, Girit ve Rodos'un oralarda 9'dan büyük ya da yakın deprem olabileceğini vurguladı.

Üniversitemiz Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramazan Özdemir, öğrenci ve personellerimizin katılım sağladığı etkinlikte Prof. Dr. Şükrü Ersoy'un deprem ve tsunami hakkında paylaştığı önemli bilgiler oldukça dikkat çekti.

YouTube kanalımızdan etkinliğimizin haberini izleyebilirsiniz.